Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fernández Díaz relaciona gihadisme i independentisme a través d'una fundació de Convergència

Fernández Díaz dice que la mitad de las mezquitas de línea radical están en Cataluña

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha relacionat aquest dimecres la fundació Nous Catalans, dirigida per Àngel Colom i vinculada a Convergència, amb el gihadisme. Parlant d'extremistes a El Matí de Catalunya Ràdio, el ministre assegura que “arran del procés independentista recordo una fundació, Nous Catalans, en què a molta d'aquesta gent se la intentava captar, fer proselitisme en el si d'aquesta comunitat amb el fet de la independència”.

Davant la pregunta de la periodista Mònica Terribas sobre si afirma que la fundació busca atraure extremistes, Fernández Díaz respon que no, però segueix desenvolupant la seva visió del treball de Nous Catalans: “En comptes de col·laborar en una integració normal en el si de la nostra comunitat, aquesta fundació volia fer una mica això del 'nosaltres sols', i fer-ho així no era massa prudent”.

La Fundació Nous Catalans és una entitat vinculada a Convergència que té per objectiu treballar per a la integració de la població immigrant a la societat catalana. Àngel Colom, president de la fundació, ha qualificat d'“absolutament fora de lloc i irresponsable” vincular el procés independentista amb el terrorisme gihadista, i ha dit que Nous Catalans treballa per la integració d'immigrants des de posicions democràtiques.

Ha titllat el ministre de “frívol” per, segons ell, vincular en repetides ocasions al gihadisme amb l'Islam i al terrorisme d'aquest tipus amb l'independentisme. El president de la fundació ha assenyalat que els musulmans catalans són els primers a rebutjar el terrorisme, pel que ha demanat “no estigmatitzar la comunitat musulmana, que és el que fa el ministre”.

“Absolutament desafortunat”

A Rac1, el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha lamentat les declaracions del ministre i ha considerat “absolutament desafortunat” vincular la independència amb el terrorisme, ja que ha assegurat que el procés català és pacífic i democràtic.

“Si alguna persona s'ha vinculat amb aquest moviment, ho desconec”, ha remarcat Espadaler, que ha demanat no vincular els dos moviments.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat avui que, de les 1.264 mesquites que hi ha a tot Espanya, 98 formen part de la línia més radical del islam, la vinculada al salafisme, i que d'elles, 50 estan ubicades a Catalunya.

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, en què s'ha referit a l'operació contra el terrorisme gihadista que estan duent a terme avui els Mossos d'Esquadra a diverses localitats de Catalunya, el ministre ha detallat que algunes d'aquestes mesquites més radicals estan situades a Salt (Girona), Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i Reus i Torredembarra (Tarragona).

Etiquetas
stats