Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV-EUiA convoca una assemblea per aglutinar moviments socials en un front d'esquerres

Herrera pide a "socialistas honestos" que den paso adelante contra la corrupción

Europa Press

Barcelona —

ICV-EUiA celebrarà una assemblea al gener que pretén reunir representants dels moviments socials per començar a construir una nova alternativa política, que vagi més enllà de les fronteres de la seva formació i eviti la “fragmentació i multiplicitat de l'esquerra”, va declarar ahir el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. “El front ha aglutinar demòcrates d'esquerres, sindicalistes, activistes... gent que vol una alternativa per al país. No ens podem permetre el luxe de la disgregació i que l'hi carreguin tot”, va dir Herrera en la inauguració del Consell Nacional d'ICV.

El dirigent ecosocialista va recalcar la necessitat que aquest front sorgeixi de les bases -la militància d'ICV fa mesos que treballa amb representants de moviments ciutadans de tot tipus-, i no va tancar la porta a la participació d'altres formacions polítiques, però va avisar que el manifest ha de ser unitari, i els signants, entendre que “no cal competir, sinó compartir”.

“L'alternativa no es pot construir supeditada a cap força de l'Estat; tampoc a la lògica de les retallades, ni a la d'intentar matisar”, va prosseguir, en una crítica vetllada a PSC i ERC, encara que sense esmentar-los.

La seva voluntat no és “fer neteja”, sinó sumar a molta gent amb l'objectiu que l'esquerra a Catalunya no aspiri únicament a resistir, sinó a guanyar les eleccions per revertir les polítiques d'austeritat, les privatitzacions i la venda de patrimoni públic. “És hora de la unitat d'acció i de l'alternativa, i volem contribuir a construir-la. És el moment oportú perquè molta gent s'està manifestant, i hi ha molts textos i molts manifestos que diuen 'Fem alguna cosa”, argumentava.

Consulta i economia

En aquest sentit, va apuntar que 2014 serà un any crucial per al futur de Catalunya, i va criticar la incongruència d'aspirar a la independència a la vegada que es posa a la venda el patrimoni públic. “Volem guanyar la consulta, però no es pot fer un país nou consolidant aquells que el que fan és desmuntar el país i vendre'l”, va afirmar.

Durant el Consell Nacional d'EUiA celebrat aquest mateix dissabte, el seu coordinador general, Joan Josep Nuet, va mantenir que ha de ser un espai obert als moviments socials de persones indignades amb les retallades. Per això, va apuntar que la coalició “no pretén capitalitzar el procés” sinó donar protagonisme a la societat civil que es manifesta en contra dels pressupostos antisocials. “ICV-EUiA vol ser un vehicle per a la participació de tots els que lluiten i poder decidir la fi de les retallades”, va afegir.

Etiquetas
stats