Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Provincial absol tres condemnats pels fets de Can Vies per la imprecisió del testimoni dels mossos

Desallotjament de Can Vies

Pau Rodríguez

Barcelona —

L'Audiència Provincial de Barcelona ha absolt tres joves que havien estat condemnats a tres anys i mig de presó per haver comès suposats delictes contra agents de l'autoritat durant les protestes pel desallotjament de Can Vies. El tribunal considera “absolutament vaga i imprecisa” la identificació dels detinguts que van fer els Mossos d'Esquadra, el testimoni dels quals es troba en els fonaments de la sentència que els enviava a presó.

“L'observació de la identitat de les persones que podrien haver participat en els fets resulta, si més no, confusa, imprecisa, incompleta”, sosté la sentència, emesa després que els condemnats presentessin un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial. “Aquesta sentència és molt important perquè l'Audiència critica amb duresa la manera de fer dels mossos, amb la qual pretenen condemnar persones sense aportar cap més prova que el seu testimoni”, subratlla la defensa.

La sentència ara revocada considerava provat que, durant la tercera nit d'aldarulls als voltants de Can Vies, aquests tres joves van accedir al terrat d'un edifici del carrer de Sants i des d'allà van llançar dues ampolles de vidre contra furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. Hauria estat llavors quan agents de la Unitat Central d'Informació, des del carrer, van identificar els joves, van entrar a l'edifici i van detenir-los quan encara duien una motxilla vermella plena d'ampolles buides.

La sentència de l'Audiència Provincial, tanmateix, desmonta bona part d'aquest relat. Considera dubtós, d'entrada, que els agents puguessin identificar els tres detinguts des del carrer i en plena nit, tenint en compte que l'edifici és de vuit plantes. I afegeix que les descripcions fisionòmiques i de vestimenta que es deriven de l'atestat “són manifestament insuficients”, ja que podrien correspondre a “diverses persones”. Un dels agents exposa que, precisament per les circumstàncies adverses, va fer servir un telèfon mòvil per “apropar la imatge” i així observar millor els autors dels llançaments, però l'Audiència dubta de la validesa d'aquest argument atès que no s'aporta cap detall del mòbil ni es va fer cap foto.

El text conclou, per altra banda, que en el moment de la detenció al portal de l'edifici, cap dels acusats no duia la citada motxilla –tal com consta a la sentència– sinó que aquesta es trobava a uns metres d'ells. Recorda també que els tres detinguts vivien llavors en aquell bloc de pisos, i que els agents no van comprovar que en la resta d'habitatges hi pugués haver altres persones que responguessin a les característiques identificades.

Etiquetas
stats