Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

La PAH denuncia el paper de la fiscalia en la persecució dels escraches

Concentració davant dels jutjats del Prat de Llobregat en suport a Adelina / @LA_PAH

João França

El Prat de Llobregat —

“Antonio Gallego, diputat del PP, em vol portar per la via penal per haver-li dit pocavergonya, i el més ridícul, cucaracha”, explicava aquest matí Adelina davant els jutjats del Prat de Llobregat. És aquí on viu Gallego i on el passat mes de març la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va organitzar un escrache davant de casa seva.

El diputat va denunciar l'acció i ara la PAH denuncia el paper de la fiscalia: “És especialment lamentable. La fiscalia ha passat aquest procés d'un procés de faltes a una denúncia penal”, explica Ada Colau, portaveu de la PAH. La denúncia vol fer responsable a Adelina de delictes de coaccions i amenaces i d'haver intentat entrar per la força al domicili d'Antonio Gallego.

Colau considera que “la mateixa fiscalia que protegeix els corruptes, ataca el poble, al qual hauria de defensar, per la via penal”. Per a la portaveu de la PAH, “el PP intenta exterminar la dissidència amb la por i segueix amb la seva campanya de persecució a la PAH, que no té base legal, però es vol formalitzar amb la Llei de Seguretat Ciutadana”.

Jaume Asens, l'advocat que porta el cas, assegura que “cal tenir en compte la legitimitat dels escraches, que estan emparats pel dret de manifestació, i que no hi va haver coaccions”. L'advocat es mostra confiat que el cas no tindrà més conseqüències.“ La jurisprudència que hi ha sobre els escraches ens mostra que les denúncies s'han anat arxivant”, apunta. A més, explica que en la denúncia s'identifica a persones que ni tan sols van participar d'aquest escrache.

Adelina, per la seva banda, es reafirma en assegurar que Antonio Gallego “és un pocavergonya i un escarabat” i recorda els esforços dels activistes de la PAH durant mesos per recollir les signatures de la ILP de la qual, que finalment, no se'n va aprovar cap mesura. A més, insisteix que es ella va presentar a cara descoberta, perquè no tenia res a amagar. “Gallego va sortir per la tele dient que hi havia hagut uns matons a la porta de casa seva, però jo només faig un metre i mig”, assenyala mentre arrenca rialles als seus companys de la PAH, que canten “La Cucaracha” en suport al seva companya.

Vídeo del escrache a Antonio Gallego en què intervé Adelina (minut 1:05)

Etiquetas
stats