Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juez se apoya en los ultras de HazteOir para alargar la causa contra Begoña Gómez
"Vamos a reconstruir el Reino Unido": la promesa de Keir Starmer
Opinión - Cuando los ciudadanos saben lo que quieres. Por Rosa María Artal

Una ordre de desallotjament amenaça 146 persones reallotjades per la PAH a Sabadell

La PAH de Sabadell ha anunciat en una roda de premsa l'ordre de desallotjament / @emma__gine

CatalunyaPlural.cat

L'edifici ocupat per l'Obra Social de la PAH al barri de Gràcia de Sabadell per reallotjar 40 famílies que havien estat desnonades prèviament podria ser desallotjat en qualsevol moment, segons ha resolt el jutjat d'instrucció 4 del municipi.

Aquest immoble, propietat de la Sareb –el “banc dolent”–, va ser ocupat l'abril de l'any passat i la mateixa jutgessa va denegar la sol·licitud de l'entitat de desallotjar l'edifici perquè, argumentava, estava buit i no complia amb la seva funció social. Un any més tard, tot i que la Sareb no ha pres més mesures legals, la magistrada accepta la demanda de desallotjament cautelar presentada per la fiscalia.

Des de la PAH denuncien que, a més a més, el fiscal Ignacio Abinzano demana que cada persona acusada en el procés pagui una multa de 2.250 euros o la substitució d'aquesta multa per tres mesos de presó en cas de no abonar l’import. La plataforma ramarca que la majoria d’aquestes famílies no tenen cap ingrés i que per tant hi hauria el risc que aquestes persones entressin a presó.

Es tracta de 40 pisos, a on hi viuen 88 persones adultes, entre les quals 6 embarassades, i 58 menors. “La situació esdevé paradoxal ja que aquestes famílies poden patir un nou desallotjament per petició i acord de l'administració judicial, després de no haver rebut cap ajuda per part de l'administració per garantir el seu dret a l'habitatge”, denuncia la PAH. “El mateix Ajuntament de Sabadell ha fet públic, en repetides ocasions a petició nostra, que no té recursos per garantir aquest dret bàsic a la població que ho necessita”, remarquen.

La Plataforma ha iniciat una campanya de suport al bloc que inclou un vídeo en el que els seus habitants demanen la intervenció de les administracions:

Etiquetas
stats