Els treballadors de TV3 faran vaga aquest dijous, 6 de març. Els quinze dies que es van donar empresa i sindicats per negociar les diferències respecte al pla de reestructuració no han possibilitat evitar l'aturada. No obstant, segueixen els contactes per evitar “in extremis” un increment de la tensió.
La vaga està convocada entre les 13,30 i les 18 hores. Segons els sindicats, la direcció manté gairebé intactes les seves posicions: un 7,25% de reducció de tots els conceptes salarials a TV3, l’eliminació de la flexibilitat consolidada, 3 dies menys de vacances anuals i la consolidació en conveni de l’horari de 37,5 hores setmanals, així com la possibilitat de distribució irregular d’un 20% de la jornada amb 5 dies d’antelació sense cap compensació, aplicable a tots els horaris.
Per la seva banda, els sindicats han presentat un pla que evitaria fer cap retallada en els salaris actuals dels convenis. La idea seria centrar la reducció de sous en aquells que estan fora del conveni. Segons fonts laborals, aquestes compensacions afegeixen 10 milions d'euros als costos estrictes dels salaris de conveni. Una altra alternativa seria fixar el salari màxim de conveni, que se situaria en els 75.000 euros, mesura que permetria reduir els costos anuals en 1,5 milions més. Si a això se suma la reducció de costos fruit del darrer ERO que va reduir la plantilla, el resultat seria aconseguir un pressupost de 306 milions, equivalent als ingressos pressupostats, cosa que ajustaria els comptes.
Negociacions fins a darrera hora
A darrera hora de dimecres hi havia sessió negociadora. També es preveia que dijous, malgrat la vaga, continuessin els contactes. Fonts laborals no descarten algun acostament pel que fa als salaris de fora de conveni.
Si es produïssin avenços significatius es podria obrir un nou període de negociació de 15 dies, per perfilar l'acord. En cas d'haver-hi un enfrontament total, la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals podria aplicar unilateralment la reforma laboral a partir de l'article 41, que faculta les empreses a fer canvis sense acord previ en les condicions laborals i d'organització de la feina, cosa que enverinaria el conflicte.
Els treballadors es troben sota pressió, però també la té la direcció de l'ens públic, que ha vist com l'enfrontament ha fet caure de forma important l'audiència de la televisió i la ràdio públiques de Catalunya.