El conflicte de Panrico no coneix de festes de Nadal. Els treballadors de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, a la província de Barcelona, mantenen la mobilització tot i la duresa de la situació. La vaga indefinida ja fa deu setmanes que dura -prop de 70 dies- i va camí de convertir-se en una de les vagues de més durada de la Catalunya postfranquista, apropant-se dia a dia a la a conflictes com el de Roca Radiadores de 1977.
La direcció de la societat tampoc no afluixa, i el passat 20 de desembre va comunicar, via Burofax, 20 acomiadaments d'empleats de la planta catalana. Al seu torn, els piquets mantenen el bloqueig de la fàbrica del Vallès i intenten que els productes de les marques del grup no es distribueixin al mercat català.
El conflicte de Panrico va esclatar a mitjans d'octubre, quan el fons d'inversió Oaktree, propietari del grup, va deixar de pagar els salaris als treballadors. Més tard va presentar un dur pla de reestructuració que suposava l'extinció de 1.914 llocs de treball, gairebé la meitat de la plantilla de totes les plantes de l'Estat i una retallada salarial del 45%. Després de gairebé un mes de debat es va reduir el plantejament inicial fins a 745 baixes, de les quals la part més important afectaven a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda. El preacord es va sotmetre a la votació dels treballadors, que el van aprovar a tot arreu menys a la planta barcelonina.
Des de llavors, la tensió entre treballadors i els Mossos d'Esquadra no afluixa, i aquest dilluns la policia va detenir un treballador, que va ser dut a la comissaria de Mollet d'on en va sortir a les poques hores. Diverses organitzacions sindicals i polítiques van reclamar la seva llibertat acusant la policia catalana de “protegir els esquirols”.
De manera paral·lela, els treballadors de la factoria catalana del grup Panrico han iniciat una campanya demanant als ciutadans que no comprin productes de la societat de brioixeria industrial, ja que amb els diners que recapta l'empresa es financen els acomiadaments.
Un intent de negociació directa entre empresa i treballadors de la planta catalana, afavorit recentment per la Generalitat, va quedar en no res, en negar-se la direcció a parlar després que un camió de la societat patís desperfectes al port de Barcelona.
De Roca Radiadores el 1977 a Mercadona el 2006
Una de les vagues de més durada a Catalunya, des del restabliment de la democràcia, ha estat la que va afectar el grup Roca Radiadores. Va durar oficialment 95 dies. La data oficial de la seva finalització va ser el 12 de febrer de 1977. Va començar per una trentena acomiadaments de l'empresa i la protesta va involucrar els seus més de 3.000 treballadors. Durant el temps de l'aturada es van registrar diversos actes de violència contra alguns dels líders sindicals més destacats. A la fi es va retornar al treball després que l'empresa acceptés no obrir sancions ni expedients laborals als vaguistes. Els 34 acomiadaments fets es van declarar improcedents per les autoritats laborals, tot i que van ser recorreguts per l'empresa. Molts dels afectats van tornar a la feina en virtut del que en aquell moment es va anomenar l'amnistia laboral.
Un altra vaga, que podria ser considerada la més llarga des de la Transició, va ser la que l'any 2006 es va realitzar al centre logístic de Mercadona, a Sant Sadurní d'Anoia. La va convocar la CNT al març i va finalitzar al juliol. Va afectar els més de 700 treballadors d'aquella instal·lació, però se'n podria discutir la durada concreta, perquè va arrancar de forma massiva però va acabar amb poc seguiment.
Recentment, en plena crisi, es va convocar el 3 de setembre de 2013 la vaga a la Justícia a Catalunya.Va durar fins al 22 de novembre. La característica que la va fer especial és que afectava a pocs treballadors perquè els serveis mínims decretats pel mateix departament de Justícia, contra qui es feia la protesta, van arribar a superar el 70% dels empleats que secudaven l'aturada.