Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts impide al Gobierno asentar la legislatura
CRÓNICA | La pinza del PP y Junts golpea dos veces a Sánchez
OPINIÓN | El 'caso Peinado' y los múltiples culpables, por Rosa María Artal

Colau fitxa Jordi Martí, exlíder del PSC barceloní, com a gerent del nou Ajuntament

El líder del Grup Municipal Socialista i candidat a les primàries, Jordi Martí.

elDiario.es Catalunya

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, comença a compondre el que serà el seu equip a l'Ajuntament. Un dels càrrecs de més responsabilitat a l'Ajuntament és el de gerent, el mateix que ha ofert aquest dimarts Barcelona en Comú a Jordi Martí. La candidatura guanyadora de les eleccions a Barcelona aposta per Martí, exlíder municipal del PSC i actualment proper a ERC, per ocupar el càrrec de més alta responsabilitat tècnica en el nou consistori.

Ada Colau ha confirmat que Martí ha acceptat l'oferiment i ha destacat que l'exregidor “té experiència en temes gerencials i coneixement de l'ajuntament, de manera que serà una molt bona incorporació”. Segons la futura alcaldessa aquest nomenament “no hauria” d'afectar els possibles pactes de govern amb ERC, formació amb la qual el moviment polític de Martí va concórrer a les passades eleccions, i amb el PSC, del qual Martí va formar part.

Colau espera que els acords per formar govern a la ciutat estiguin “resolts” abans de dissabte, dia del ple d'investidura, i ha assegurat que la proposta que Martí sigui el gerent és “una proposta personal”.

Jordi Martí va ocupar el càrrec de portaveu del grup municipal del PSC després de la sortida d'Hereu de l'Ajuntament. Durant prop de 3 anys va ser el líder de l'oposició al govern de Trias amb les sigles socialistes i, al març de 2014, es va presentar a les primàries del seu partit amb una candidatura de tall sobiranista. Després de quedar en tercer lloc va abandonar el PSC amb una de les corrents crítiques internes i es va integrar com a portaveu de Moviment d'Esquerres (MES), que va concórrer a les últimes eleccions municipals de Barcelona al costat d'ERC.

El candidat d'ERC a l'alcaldia, Alfred Bosch, va oferir el seu número dos a Martí, que aquest va rebutjar. L'entrada de Martí en el nou gabinet de Colau, que podria ser seguida de més noms, significa un acostament entre els sectors maragallistes i Barcelona en Comú, tot i que des d'ERC rebutgen que aquesta incorporació tingui relació amb les negociacions sobre el nou govern.

Etiquetas
stats