Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los socios piden a Sánchez "recomenzar" la legislatura con un giro social
ENTREVISTA | Elma Saiz: “Feijóo tiene una relación tóxica con Vox"
OPINIÓN | Regeneración democrática sí, pero más, por Jose Luis Martí

Gemma Ubasart descarta una candidatura de confluència per a les autonòmiques catalanes

Gemma Ubasart, candidata a secretària general de Podem Catalunya / Enric Català

Arturo Puente

Gemma Ubasart no vol un Guanyem per a les autonòmiques del 27 de setembre. L'aspirant a la secretària general de Podem a Catalunya ha presentat aquest dimarts la candidatura 'És Clar Que Podem' al consell ciutadà català de la formació i ha rebutjat concórrer a les eleccions autonòmiques al costat d'altres formacions. Iniciativa havia estès la mà en els últims dies a Podem, proposant una aliança electoral, però Ubasart l'ha rebutjat avui mostrant “respecte” per a les formacions que treballen per a un país “més just i més net”, però assegurant que han decidit “anar sols a les eleccions”.

Ubasart, favorita a liderar la formació de Pablo Iglesias a Catalunya, ha assegurat que un dels principis de la formació és la defensa del dret a decidir “circumscrit en un procés constituent estatal”. Per això, Ubasart es compromet amb un referèndum a Catalunya si podem arriba a governar a l'Estat. “Independentment que totes les nacions que ho desitgin tenen dret a decidir marxar o no, caldrà fer una revisió en profunditat del model territorial”, ha avisat Ubasart.

Quant a la seva proposta d'articulació territorial, Ubasart ha explicat que farà una clara defensa del caràcter plurinacional de l'Estat, un model territorial que permeti integrar les particularitats i una revisió del finançament que permeti als territoris desenvolupar polítiques d'acord a les seves competències. No obstant, ha rebutjat de ple un pacte fiscal per a Catalunya a la imatge de les hisendes forals basques i navarreses, que també ha advocat per suprimir. “Apostem per una fiscalitat europea: Una moneda, una hisenda”, ha remarcat Ubasart.

Gemma Ubasart ha presentat la candidatura destacant que es tracta d'un equip “plural i solvent”, del qual ha assegurat està “arrelat per tot el territori”. Entre els objectius de la llista està consolidar l'estructura del partit a Catalunya i començar a preparar un programa per disputar el Govern a CiU, partit contra el qual ha carregat assegurant que ha estat artífex de les polítiques d'austeritat.

Sobre aquest futur programa electoral que la candidatura 'És Clar que Podem' vol començar a confeccionar, Ubasart ha destacat tres eixos: Mesures de rescat social, programa de desenvolupament econòmic “constatant que les polítiques d'austeritat han fallat”, i la clara defensa del dret a decidir.

Etiquetas
stats