L'imputat Germà Gordó abandona JxSí però s'aferra al seu escó al Parlament com a diputat no adscrit
El fins ara diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, ha anunciat aquest dimarts que deixa de formar part del grup majoritari al Parlament català, després de la seva imputació en la trama del 3% pel Tribunal Superior de Justícia coneguda divendres passat. Malgrat l'abandonament del grup i les peticions públiques de diversos dels seus excompanys a Convergència, Gordó no té intenció d'abandonar l'acta de diputat que el manté aforat.
La situació del diputat dins de JxSí era insostenible des del passat divendres, quan després de conèixer la seva imputació es va produir un enfrontament obert entre els sectors del seu partit per la seva continuïtat. Després que el sector renovador, amb l'actual direcció al capdavant, s'oposessin a la vella guàrdia i reclamessin en públic la sortida de Gordó, diversos actors de la coalició de JxSí, entre ells ERC com a partit, van pressionar en el mateix sentit.
Perduts els suports de la majoria de veus independentistes, qui va ser en un passat poderós exconseller de Justícia tenia només dues opcions: la dimissió de tots els seus càrrecs o la sortida del grup mantenint l'escó. Després de mantenir reunions amb el corrent que controla al PDECat, l'anomenada Nova Convergència, Gordó ha optat per la segona. L'imputat ja havia anunciat el divendres, en un comunicat conjunt amb el PDECat, que deixava la presidència de la comissió de Justícia al Parlament.
En el pla judicial, Gordó s'assegura així no perdre l'aforament que mantindrà la seva peça judicial al TSJC, en comptes de ser instruïda pel jutge del Vendrell que porta el cas del 3%. Però, en el polític, la decisió de l'exconseller pronostica un enfrontament obert amb el PDECat en els pròxims mesos.
A Gordó se l'investiga per delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics. En el cas que s'investiga al jutjat del Vendrell, almenys dos testimonis han assenyalat l'exconseller com la persona que controlava les comissions pagades per l'obra pública adjudicada a les institucions controlades per Convergència.
La trajectòria de l'ara diputat no adscrit ha discorregut durant l'última dècada a l'ombra de la d'Artur Mas. Des que Mas va passar a controlar el partit a l'oposició i fins a la seva tornada a la Generalitat, entre 2003 i 2010, Gordó va exercir com a gerent del partit i, com a tal, màxim responsable de les seves finances. En el primer Executiu de Mas va ser nomenat secretari del Govern, figura de confiança de la presidència i, des del 2012 fins al 2015, va ser conseller de Justícia. Gordó és catòlic practicant, té tres fills i està casat amb la jutgessa Roser Bach, vocal en el Consell General del Poder Judicial.