Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Reino Unido vota para acabar con la era 'tory' tras 14 años de recortes y Brexit
La baja competencia fiscal del PP embarra el debate sobre la financiación autonómica
Opinión - El caos se apodera de ERC. Por Neus Tomàs

Nou detinguts en una operació contra el gihadisme en diverses localitats de Catalunya

Operació contra el terrorisme gihadista.

Agències

Barcelona —

L'operació contra el terrorisme gihadista que duen a terme els Mossos d'Esquadra, que ha permès la detenció de nou persones, se centra en les localitats de Terrassa i Sabadell, encara que també s'han registrat habitatges de Barcelona ciutat, Sant Quirze del Vallès i Valls (Tarragona).

Un total de 360 agents dels Mossos han participat en aquest dispositiu, coordinat pel jutjat número 1 de l'Audiència Nacional, i en el qual s'han dut a terme 10 registres.

Segons els Mossos, els detinguts estarien implicats en diversos delictes relacionats amb el terrorisme gihadista, especialment vinculat amb les consignes de l'organització terrorista Estat Islàmic.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que aquesta operació contra el gihadisme està relacionada amb una altra duta a terme a mitjans de desembre de l'any passat, quan dos joves veïns de Terrassa, de nacionalitat marroquina, i un altre de Monistrol de Montserrat, un brasiler convertit a l'Islam, van ser detinguts a Bulgària quan anaven a entrar a Turquia per incorporar-se a l'exèrcit de l'Estat Islàmic a Síria.

En roda de premsa, el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, va informar llavors que aquestes tres detencions, ordenades per l'Audiència Nacional, van tenir lloc el passat 15 de desembre i que van ser possibles gràcies a la investigació dels Mossos d'Esquadra.

La policia autonòmica investigava als tres joves, de 27, 24 i 18 anys, des del mes de juny de l'any passat en detectar que havien iniciat un procés de radicalització islàmica amb missatges a favor de la gihad.

Els Mossos d'Esquadra, que van alertar la Interpol del viatge que havien emprès els tres joves presumptament radicalitzats, van registrar quatre domicilis a Terrassa (2), Sabadell i Monistrol de Montserrat, a la província de Barcelona.

Etiquetas
stats