Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig situa un dirigent que va recolzar Pedro Sánchez com a número dos i un exmembre de la gestora en Organització

Ximo Puig intervé en el 13é Congrés Nacional del PSPV a Elx

Adolf Beltran

Elx —

Ximo Puig ha tirat mà majoritàriament del grup socialista en les Corts Valencianes per a conformar la nova direcció del PSPV-PSOE i ha situat als alcaldes que més s'han destacat en el seu suport per a les primàries en llocs rellevants.

L'executiva sorgida del 13 congrés del PSPV-PSOE, que acaba aquest diumenge a Elx i que encapçala el reelegit secretari general, té com a número dos, amb el rang de vicesecretari general, a Manuel Mata, portaveu parlamentari en la Cambra autonòmica, i com a secretari d'Organització, a José Muñoz, també diputat en el parlament valencià.

Mata va recolzar Pedro Sánchez en les primàries que el van tornar al març a la secretaria general del PSOE enfront de Susana Díaz, però ha recolzat decididament a Puig en les primàries del PSPV d'aquest mes de juliol enfront del candidat afí al sanchisme, l'alcalde de Burjassot, Rafa García. La funció de Mata serà exercir com a home fort de la direcció.

José Muñoz, per la seua banda, va ser la persona que el propi Puig va col·locar en la gestora que es va fer càrrec del PSOE després de la caiguda de Pedro Sánchez. Encara que s'ha rebaixat el pes teòric d'aquesta cartera en l'executiva, es tracta d'un lloc clau per al control de la vida interna de la formació.

Contra el que s'havia avançat, l'executiva socialista torna a ser un òrgan molt gran, amb 66 membres, més altres vuit d'un denominat “consell institucional”, fruit dels equilibris entre sectors que Puig ha tornat a aplicar. Un únic representant del sector crític que va recolzar a Rafa Sánchez en les primàries formarà part de la direcció. Serà Lázaro Azorín, alcalde del Pinós, que serà secretari de Política Municipal.

Nucli dur

En el nucli dur de l'executiva se situa el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que serà el portaveu del PSPV. Al seu costat, José Muñoz en Organització, la diputada Toñi Serna en Acció Electoral; l'alcalde de Mislata, Carlos Ferández Bielsa, en Acció territorial; l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, en Valencianisme i Federalisme; la secretària autonòmica d'Economia Blanca Marín, en Creixement i Ocupació; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en Preparació del Futur, i les diputades Ana Barceló, Sandra Martín, Concha Andrés i Rosa Peris, respectivament, en Ciutadania i Valors Republicans, Medi Ambient, Justícia Social i Igualtat.

El fet que tots els integrants de l'executiva tinguen un àrea assignada ha portat al fet que sorgisquen apartats com a Polítiques del Mar, Polítiques per a la Infància o Bandes de Música.

Acord per al Comitè Nacional

D'altra banda, en l'elecció del centenar de membres del Comitè Nacional que es realitza en el congrés hi ha hagut finalment un pacte amb els seguidors de Rafa García i s'ha repartit la llista, després d'hores d'estira-i-arronsa, en una proporció del 65% per als quals recolzen a Puig i el 35% dels de García.

Rafa García serà membre del Comitè Federal del PSOE, atès que figura entre els nou noms triats en el conclave. També van al màxim òrgan del PSOE Joan Lerma, Julia Menargues, Ciprià Císcar, Carmen Martínez, Michel Montaner, Antonia Moreno, José Benlloch i Mariola Rubio. Diversos d'aqueixos noms van recolzar a Sánchez i després a Puig. Uns altres, a Susana Díaz i al president valencià.

Etiquetas
stats