El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha negat davant la jutgessa que interferís per beneficiar el fundador del Canal Català, Nicola Pedrazzoli, per obtenir una nova freqüència de televisió a suggeriment de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, en el marc del cas Mercuri .
“No tinc res a veure amb tot aquest assumpte, espero que en les properes setmanes tot s'aclareixi, i per això vull obrar amb la màxima transparència possible”, ha explicat el líder del PSC a Barcelona als mitjans després de declarar com a imputat. La versió de Collboni està reforçada per l'informe dels Mossos i la declaració del propi Bustos, que l'exclouen de qualsevol implicació en el cas.
Les imputacions de l'edil socialista i de l'empresari audiovisual, propietari del Canal Català, s'han produït en el marc de la investigació de la peça 29 del cas Mercuri, on la jutgessa tracta d'aclarir la concessió de canals de TDT. Segons una conversa enregistrada per la policia l'exalcalde Bustos i en possessió de la jutge, aquest li hauria promès Pedrazzoli intercedir per ell perquè pogués aconseguir una llicència de televisió d'àmbit autonòmic.
La peça recull la petició que va fer l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en dues trucades telefòniques a Collboni perquè aquest fes una mediació en el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per a la concessió d'una llicència de televisió que, segons Collboni, mai va arribar a realitzar.
En una declaració de Bustos davant del jutge va fer constar que Collboni mai li va fer cas a les seves peticions i el propi informe policial del Mossos deixa clar que Collboni va fer cas omís a les peticions de l'exalcalde de Sabadell. Segons les converses gravades a Bustos que figuren en el sumari, l'exalcalde explica que “jo ja amb Collboni no parlo” i que “veig que Collboni no m'ho resol”.
Així mateix, en una segona conversa, Bustos afirma: “Collboni no va fer absolutament res de res, de res, de res (...) Vaig estar tres setmanes darrere d'ell enviant-li missatges, no em contestava”.
En un comunicat, Jaume Collboni va explicar dilluns passat que va tenir coneixement de la seva condició de “investigat” el passat 27 de novembre i va manifestar la seva “total disposició a col·laborar amb la Justícia per aclarir els fets de referència, esperant que el procés es produeixi amb la màxima celeritat possible ”.
També va explicar que tant l'executiva nacional del PSC com l'executiva de la Federació socialista de Barcelona el van ratificar en els seus càrrecs, tan institucionals com orgànics, després que en aplicació del punt 41 del Codi Ètic els posés immediatament a disposició dels respectius òrgans .