Podeu seguir el contingut del programa clicant aquest enllaç
‘L’AlternativaTV’ ha dedicat el seu programa del divendres 28 d’abril a “Humor i política. On són els límits?”. Hi han participat el ninotaire Jaume Capdevila, el periodista i redactor de ‘Mongolia’ i ‘Alternativas Económicas’ Pere Rusiñol; l’escriptora Isabel Franc, que acaba de publicar el libro ‘Les humoristes’ i la il·lustradora i sociòloga Marika Vila.
Aquest debat s’ha convocat després que l’Audiència Nacional hagi condemnat Cassandra Vera a un any de presó i set anys d’inhabilitació absoluta per haver publicat al seu compte de twitter tretze comentaris fent burla en relació a l’atemptat en què ETA va matar Luis Carrero Blanco, president del Govern sota el franquisme, i que els presentadors del programa ‘El Intermedio’ Gran Wyoming i Dani Mateo hagin estat cridats a declarar a l’Audiència Provincial de Madrid per haver fet un acudit sobre la creu que presideix ‘El Valle de los Caídos’.
Marika Vila va afirmar que “els límits se’ls posa cadascú i que l’únic que s’ha de garantir és la capacitat de resposta” , mentre que Isabel Franc creu que l’humor no ha de tenir límits i va destacar que “combat la barbàrie. És un mecanisme per poder suportar-la”. Pere Rusiñol va assenyalar que, “des de la legislatura passada, el règim s’ha endurit. Hi ha una voluntat evident per espantar la gent. Van per una pobra noia (Cassandra) però no s’atreveixen amb mitjans potents. Volen que la gent s’autocensuri. No hem d’endarrerir el límit; l’hem d’eixamplar”. Finalment, Jaume Capdevila (KAP), va dir que “l’humor ha de ser transgressor. «Qui vol posar límits a l’humor és qui té poder i no vol que li qüestionin».
Al debat també es va tractar de l’evolució de la relació entre l’humor, la política i la justícia després del franquisme, de la invisibilitat de les dones humoristes i del futur de la crítica satírica a la nostra societat.
L’Alternativa TV s’emet en directe, des de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a través dels serveis de ‘UAB Campus Media’ i compta amb l’impuls de la ‘Fundació Periodisme Plural’, l’associació ‘Solidaritat i Comunicació-SICOM’, i les publicacions ‘Alternativas Económicas’ i ‘Mongolia’. El presentador és el periodista i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Frederic Pahisa.