Novament crida al diàleg per part del president de CaixaBank enmig del debat sobiranista a Catalunya. Isidro Fainé ha demanat “un gran acord entre Catalunya i Espanya”, tal com ja va fer davant un grup de periodistes fa quinze dies, a la residència de l'ambaixador espanyol a Washington. Aquesta vegada ha estat durant la presentació dels resultats de 2013 de l'entitat: “confio en la capacitat de diàleg i en la voluntat de buscar el millor per als ciutadans sempre dins de la llei”, ha sentenciat Fainé, en resposta a què opinava sobre la proposta de referèndum per al proper 9 de novembre i amb un clar missatge als presidents central i autonòmic, Mariano Rajoy i Artur Mas, respectivament.
CaixaBank presentava aquest divendres els seus resultats del curs 2013, en els quals han obtingut un benefici de 503 milions d'euros, més del dobl e-un 119%- que l'any anterior, i que serveixen per trencar la tendència a la baixa dels guanys nets de l'entitat que es produïa des de 2009. Tot això Despres de destinar 7.501 milions d'euros a dotacions i tancar les absorcions de Banca Cívica i Banc de València. De fet, el 2013 ha estat marcat a CaixaBank per aquestes integracions, Segons Fainé, que han fet arribar l'entitat a 13,6 milions de clients, i a assumir una quota de mercat del 27,4%.
El president de CaixaBank ha aprofitat també per valorar la situació econòmica espanyola, i ha augurat d'entrada que el PIB augmentarà almenys un 1% aquest any, segons les seves previsions, i fins i tot se sobrepassarà lleugerament la xifra. Pel que fa al consum, ha assegurat que “treurà el cap” encara que sense grans avenços. En aquest cas perquè depèn de la taxa d'atur, que creu que s'anirà reduint a poc a poc a partir d'aquest any (calculen que augmentaran en 200.000 persones els cotitzants a la Seguretat Social).
Després del missatge en positiu cap Administració, Fainé ha volgut recordar, per altra banda, que encara queda “un gran ajust pendent”, que és la reducció del “dèficit de les administracions públiques”. La seva rebaixa és “fonamental”, segons el màxim responsable de l'entitat catalana, per mantenir en descens la prima de risc.
Fainé, a preguntes dels periodistes, també ha hagut de valorar la decisió de desenes d'ajuntaments catalans de multar les entitats financeres per tenir pisos buits. No ha respost al que se li requeria, i tan sols s'ha limitat a fer gala del parc d'habitatge de l'entitat (més de 21.000 pisos) destinats a lloguer solidari o social.
Finalment, ha anunciat que l'entitat participarà previsiblement en la licitació per CatalunyaCaixa, i que actualment està a l'espera de conèixer els detalls de la privatització. Ha recordat: “Sempre estem presents en totes les operacions, i seguirem el mateix camí que amb NCG, però primer cal saber les dades.