Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH ocupa a Badalona el seu onzè edifici per a famílies desnonades de Catalunya

La PAH de Badalona ocupa un edificio para cuatro familias. (Foto: Obra Social la PAH)

Pau Rodríguez

Badalona —

Ja van onze blocs de pisos ocupats per la plataforma d'afectats per la hipoteca per reallotjar-hi famílies en problemes de vivenda. Aquest dimecres l'entrada a un edifici de Badalona, al carrer Isaac Peral, ha servit per continuar ampliant parc d'habitatge de la denominada Obra Social de la PAH. En aquest cas se n'han beneficiat un total de cinc famílies badalonines: dues que eren víctimes de processos de desnonament, una que estava amenaçada pel mateix motiu, i dues més que havien aconseguit signar una dació en pagament amb el banc però sense tenir accés a cap lloguer social.

L'edifici ocupat per la PAH de Badalona és propietat del BBVA -porta quatre anys buit-, i des de la plataforma ja s'ha avançat que s'intentarà negociar amb l'entitat financera per aconseguir un lloguer social a les famílies que ara hi viuen. Un grup d'activistes del col·lectiu s'ha dirigit també a l'Ajuntament de Badalona per demanar-los suport en la negociació.

Les relacions amb l'Ajuntament, tanmateix, no són gens bones. “L'alcalde en persona ha promès a algunes d'aquestes famílies que els facilitaria un habitatge, i no els l'ha donat”, denuncia Montse Garcia, membre de la plataforma. Es queixa, a més, que les poques solucions que l'Ajuntament, governat pel PP, ha buscat a les persones afectades per desnonaments a la ciutat eren habitatges “insalubres i inhabitables”.

Garcia diu que la ocupació ha respost a una situació que ja era “insostenible” a la ciutat, on desenes i gairebé centenars de persones s'han apropat a la plataforma en trobar-se amenaçades per desnonaments o directament expulsades de les seves cases per impagaments de lloguers i hipoteques.

“Per aturar l'emergència habitacional és urgent disposar d'un veritable parc públic d'habitatge, que podriem tenir demà mateix si el Govern mobilitzés pisos de la SAREB i d'altres bancs”, ha expressat la PAH en un comunicat posterior a l'ocupació. De moment, qui amplia el parc d'immobles és la pròpia PAH, que ja n'ha alliberat onze amb aquest, a localitats com Terrassa, Sabadell o Salt.

Etiquetas
stats