La participació es dispara al cinturó metropolità de Barcelona

La pujada de la participació a Catalunya fins a les 18h, de més de 3 punts en total, té molt a veure amb els importants augments que s'han produït en ciutats del cinturó metropolità de Barcelona, que han tirat cap amunt de la mitjana. Aquest és un territori tradicional del PSC, però que en les últimes eleccions catalanes ha donat bons resultats a formacions com Ciutadans i al maig ho va fer a les confluències d'esquerra municipalistes.

La ciutat de l'Estat de més de 100.000 habitants que més puja és Santa Coloma de Gramenet, amb un augment de 5,6 punts respecte al 2011. A la ciutat colomenca a les eleccions autonòmiques del passat 27-S es va optar majoritàriament per PSC, seguit molt de prop per Ciutadans, que van aconseguir 25,3 i 23,5% dels vots respectivament. A les municipals de maig, els socialistes van arrasar amb més del 40%, com acostumen, encara que una força municipalista, Som Gramenet, es va fer amb la segona posició i el 18,5% dels vots. També en les generals de 2011 el PSC va obtenir més d'un 40%, mentre que en aquella ocasió el segon va ser el PP, amb el 24,9% dels sufragis.

Una altra de les ciutats del cinturó que està experimentant una important crescuda és Terrassa, on la participació puja a 4,15 punts. Terrassa va apostar el passat 27-S per Junts pel Sí, amb un suport del 32,8%, mentre que el segon partit va ser Ciutadans, amb el 22,4%. En les eleccions municipals el PSC va mantenir el liderat, encara que com va passar a Santa Coloma, la força municipalista Terrassa en Comú, germana de la de Colau, va obtenir la segona posició. En les últimes generals, a la ciutat va guanyar el PSC amb el 29,6%, seguida de CiU amb el 25,8%.

En semblant situació es troba l'Hospitalet de Llobregat, segona ciutat en població de Catalunya i on la participació puja 3,9 punts. L'Hospitalet va ser una de les ciutats que el 27-S van convertir a Ciutadans en segon partit, donant-li la victòria al municipi amb un 23,6%. A les municipals, el PSC va aconseguir mantenir el seu regnat, amb un 33,2%, i el segon partit va ser Ciutadans, amb un 13,2%. L'Hospitalet va apostar en les generals del 2011 pel PSC, amb un 38,8% de suports, mentre que el PP va aconseguir llavors un 23,9%.