Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els whatsapp de Sánchez Camacho a l'ex de Pujol Ferrusola: “Aguanta Vicky”

Alicia Sánchez-Camacho

Marisa Gallero

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va voler conèixer a Victoria Álvarez amb el propòsit de recollir informació privilegiada sobre la família Pujol i per “utilitzar-la contra Convergència”. Els WhatsApp que s'intercanvien Sánchez Camacho i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola el 2012, i als quals ha tingut accés eldiario.es, mostren la incredulitat d'Álvarez quan s'assabenta per la premsa dos anys més tard que el dinar de la Camarga havia estat un parany i l'havien manipulat.

“Aguanta Vicky”, tecleja Sánchez Camacho el 19 de juliol de 2012, prop de la mitjanit, al més pur estil Rajoy amb els seus missatges a l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas. La política catalana li escriu a Álvarez: “Resistir és l'únic que ens queda”. Aleshores encara no es coneixia, per una denúncia de Método 3, que va ser ella qui va encarregar la gravació a través de José Zaragoza, exsecretari de Organització del PSC.

“Aguanta, Vicky”, li diu Sánchez Camacho a Álvarez.

És Jorge Moragas -actual cap de Gabinet del president del Govern- qui la va posar en contacte Álvarez amb Sánchez Camacho per temes laborals. “Ens vam veure un parell de vegades i en una d'elles em va preguntar si jo havia tingut una relació amb el fill de Jordi Pujol. A partir d'aquí, em va començar a preguntar, i vam quedar un altre dia per menjar amb calma i veure si amb alguna de les meves empreses podria col·laborar amb el partit”, afirma Álvarez.

El dinar entre les dues dones, el 7 juliol 2010, va transcórrer en un ambient distès, davant d'un gerro al centre de la taula, amb una gravadora amagada, que va recollir una conversa plena d'intimitats. Abans de saber que el dinar era un parany, totes dues signen un pacte de confidencialitat en un hotel a les deu de la nit, per no parlar més de la conversa. Al fianl, Método 3 indemnitzaria a Alícia Sánchez Camacho amb 80.000 euros ia Álvarez amb 50.000 euros.

En l'intercanvi de whatsapp als quals ha tingut accés eldiario.es, es nota la incredulitat de Victoria Álvarez cada vegada que coneix un detall nou de la investigació del cas d'espionatge, per això fins i tot es planteja denunciar Francisco Marco, amo de Método 3, per la filtració. Així, el 4 octubre de 2012 escriu: “Alícia, no m'agrada gens el caire que està prenent això. Quin mail hi ha entre Método 3 i tu. Si no els coneixies, perquè diu El Mundo que has pactat amb mi ”.

“Jo no he dit res de pactar amb tu”, sosté Sánchez-Camacho en un altre SMS.

Immediatament Sánchez Camacho li respon: “Però què dius. Jo no tinc cap mail amb ningú i menys amb aquesta gent, que no conec ni he vist en la meva vida. Jo no he dit res de pactar amb tu, vaig dir a la ràdio que amb els acords es va pactar una clàusula de confidencialitat. El que posi la premsa i com ho interpretin és el seu problema”.

En aquest sentit, Victoria Álvarez assegurava en una entrevista amb eldiario.es: “La defenso d'una manera tremenda perquè penso que és una mala jugada que ens han fet a les dues. Alícia m'explica cada cosa, per guanyar la meva confiança... Els polítics són tan prepotents! Com no els passa res! Alícia no ha volgut comparèixer al Parlament-en juny de 2014-. Quan t'amagues, alguna cosa estàs ocultant, i més sent polític”.

Aquest mateix 4 d'octubre, Álvarez li pregunta si sap que el pacte secret està en mans d'un advocat “neutral”, i esmenta Martell. “Curiosament Cristóbal Martell, advocat de Jordi Pujol Ferrusola, és qui custodia el famós pacte secret entre el PP i Método 3, perquè hi ha una documentació que no els interessa que surti”, explica la dona que es va atrevir a denunciar davant la policia a Jordi Pujol Ferrusola.

Álvarez sospita que Sánchez-Camacho ho ha pactat tot amb Saragossa.

El to dels missatges comença a pujar quan l'exparella del fill gran de Pujol descobreix el muntatge. “No serà veritat el que està sortint en premsa? Que tu vas pactar tot amb Zaragoza. T'he defensat a mort un any i tot això ha fotut la meva vida i la del meu fill”. Al que Sánchez Camacho li contesta: “Escolta Vicky, cada vegada que repeteixin el mateix els que em vulguin veure morta políticament, tornaràs al mateix i a qüestionar-ho?”. Álvarez rebat: “He donat la cara per tu i me l'estan posant vermella”.

“Quan m'assabento que Alícia està aliada amb José Zaragoza -l'únic que va dimitir pel cas d'espionatge- i m'han gravat per utilitzar-ho contra Convergència, li demano explicacions. Les seves respostes van ser horroroses, i ja no va voler quedar amb mi mai més ”.

Actualment hi ha una denúncia per conèixer si el pacte secret entre Victoria Álvarez, el PP i Método 3 és vàlid o una falsificació documental. “Si fos així, quedaria anul·lat el pacte de silenci, i em querellaria contra el PP, contra Alícia Sánchez Camacho i contra Mètode 3”, assegura.

La conversa de WhatsApp entre la líder del PPC i Victoria Álvarez està en poder de l'Oficina Antifrau de Catalunya i segons ha denunciat, “no va arribar a l'Audiència Nacional, ni a la Fiscalia Anticorrupció, sinó que estava en mans de CiU”.

La redacció de eldiario.es ha intentat sense èxit comunicar-se amb Sánchez Camacho, sense poder demanar la versió de la presidenta del PPC.

També el 2012, en plena campanya electoral catalana, Moragas,antic company de col·legi d'Álvarez, l'encoratjava per SMS perquè concedís una “entrevista i ho expliqués tot” per salvar Espanya.

Com explica Victoria Álvarez: “Si Alícia, en comptes de negar-se a veure'm, em diu: 'Ho sento, t'he gravat i ha acabat on no havia'. No estaríem en aquesta situació”.

Etiquetas
stats