La renovació de la Biblioteca d'Autors Valencians, que publica la Institució Alfons el Magnànim, ja és un fet. Fa un any, l'escriptor Enric Sòria es va proposar donar un canvi d'imatge a la col·lecció que va iniciar Joan Fuster el 1981 i que estrena una nova etapa.
Sòria inclou en aquesta col·lecció de la institució cultural de la Diputació de València dos prestigiosos autors d'èpoques molt diferents: Artur Perucho i Joan Lluís Vives, amb Ícar o la impotència i Diàlegs, respectivament. L'obra de Perucho es va publicar a València el 1929 i en aquesta nova edició s'inclou un estudi introductori de Josep Palomero, que ha recuperat la figura de l'escriptor i periodista mort a l'exili.
Segles arrere, Joan Lluís Vives va escriure Diàlegs, una de les màximes representacions de l'humanisme que destaca en el pensament i la cultura europeus. Aquesta és la seua obra més reeditada i traduïda, redactada com un manual per a aprendre llatí, que amb 25 col·loquis es converteix en un quadre dels costums en les ciutats europees i “un tractat educatiu i moral”.
La col·lecció va nàixer amb l'objectiu de posar a l'abast del públic lector obres d'autors valencians de totes les èpoques i, després de Perucho i Vives, Sòria anuncia “sorpreses interessants”. Com a part de la recuperació de l'esperit inicial de la Biblioteca d'Autors Valencians, Félix Bella ha recuperat el disseny original de les cobertes i ha actualitzat la composició tipogràfica. A més, l'enquadernació en tapa dura amb sobrecobertes, atorgarà a la col·lecció més resistència, més solidesa i una millor llegibilitat.