El director d'Antifrau contractarà una empresa per monitoritzar continguts en xarxes socials contra ell o l'agència

LLEGIR EN CASTELLÀ
El director de l’Agència Valenciana Antifrau (AVA), Eduardo Beut, ha licitat un contracte per al monitoratge constant –les 24 hores de cadascun dels 365 dies de l’any– de continguts en xarxes socials, relatius a la institució o al seu personal, que “puguen considerar-se potencialment infractors de drets fonamentals com l’honor, la imatge o la propietat intel·lectual”.
Tenint en compte que el personal d’Antifrau no sol aparéixer en la xarxa, el contracte valorat en quasi 39.000 euros se centraria fonamentalment en la figura del director nomenat pel PP i Vox, que ha fet un gir de 180 graus a la institució retallant en transparència (dades clau dels seus informes d’investigació se censuren), entre altres polèmiques.
La memòria justificativa del contracte, licitat per procediment obert simplificat, explica que l’“evolució constant de l’ús d’Internet, la World Wide Web (WWW) i les xarxes socials com a plataformes d’expressió” ha comportat, entre altres fenòmens positius, la “proliferació de delictes com la difamació i l’assetjament digital”.
“En la pràctica”, afig, els professionals externs encarregats de la defensa de les persones víctimes d’“atacs injustos i falsos han d’estar connectats a Internet en temps real, amb capacitat per a actuar amb rapidesa”.
Antifrau, sense prou mitjans per a aquestes tasques, pretén adaptar-se, mitjançant un contracte extern, a l’“obtenció i l’adaptació” de proves digitals per al seu reconeixement legal i, si escau, a la “gestió de sol·licituds per a l’eliminació de continguts que constituïsquen delictes digitals, com les injúries i les calúmnies”.
L’AVA, explica la memòria justificativa del contracte, manca de prou mitjans propis, ja que el servei exigeix una connexió “en temps real a Internet els 365 dies de l’any 24 hores per a actuar amb celeritat”, baixant el contingut digital i adquirint les “evidències” per a l’agència “abans de ser eliminades”.
D’altra banda, el contracte, segons els plecs consultats per aquest diari, també inclou un monitoratge digital d’“informació rellevant” per a Antifrau en “mitjans escrits i audiovisuals, xarxes socials [o] llocs web” perquè el personal de l’entitat “estiga informat de les notícies relacionades” amb l’AVA “i el frau i la corrupció”.
La licitació demana una estratègia de “mitigació o resposta institucional i anàlisi d’eficàcia d’aquestes”. Això sí, “sense cost addicional”. Els plecs també al·ludeixen a l’“acompanyament documental almenys en cinc continguts al mes, sempre sota supervisió i decisió” de l’entitat dirigida per Eduardo Beut.
150 canals per a “vigilància de les fonts”
A més, el contracte abasta l’avaluació posterior de les certificacions, de les “estratègies reguladores possibles” i el “percentatge d’èxit d’aquestes”, també sense cap cost.
L’adjudicatària ha d’oferir “almenys” 150 canals de subscripció per a la “vigilància de les fonts generadores de mencions de l’organització i el personal” i, com a mínim “informes crònics automàtics”, remesos per correu electrònic (tres al dia).
Els plecs també exigeixen a l’empresa adjudicatària un “mitjà de contacte” disponible les 24 hores del dia (“tant en jornades laborals com festives”) per a l’“atenció immediata i la ”resolució ràpida de totes les incidències que pogueren esdevindre en ocasió del servei contractat“.
Els possibles licitadors tenen fins al pròxim 10 de juny per a presentar ofertes.
0