A l'exministre d'Educació José Ignacio Wert i a l'actual titular, Íñigo Méndez de Vigo, els han de xiular les oïdes. L'educació pública els assenyala com a responsables. Milers de persones han clamat pels carrers de València pel final de les retallades en una jornada de protestes a tota Espanya. També ho han fet a Alacant i Castelló.
La vaga del 9M estava convocada a tots els nivells de l'ensenyament educatiu. Prou solament amb veure el carrer per a adonar-se: des de xiquets d'infantil fins a les 'àvies reivindicatives', professors, pares i els alumnes universitaris, que ja havien participat en la multitudinària marxa que ha eixit al matí des de la facultat d'Història.
A València la manifestació ha sigut un arc multicolor de pancartes donada la quantitat de sindicats, centres educatius i associacions que han participat. Acontracorrent, el STEPV, CGT, Saó, UGT, CC.OO, Fampa, Bea, el CP Cremona... i una llarga llista de centres escolars han desfilat sota l'helicòpter de la policia pel centre de la ciutat. Fins i tot els estibadors han volgut sumar-se a la causa. No obliden que dimecres va ser 8 de març i diversos col·lectius han mantingut els seus missatges pels drets de les dones.
Entre les pancartes s' ha pogut veure la cara del ministre Wert (la llei és una “wertgonya” deia el missatge d'Intersindical), “Sí a l'educació en valencià”, “sí a la pública”, “no a les retallades”, “no a la concertada -amb diners públics-”, entre altres missatges. Segons Educació, l'atur ha sigut secundat pel 60% dels alumnes; segons els sindicats, prop del 80% en funció del campus.
Els professionals de l'educació pública i els alumnes tenen molt per reclamar: no a la privatització del sistema educatiu, la fi de les retallades en les aules i la seua reversió, la derogació de la llei Wert (la Lomce), el decret del 3+2... Els manifestants exigeixen una gestió democràtica i més participació en la presa de decisions.