Amb l'arribada de les xarxes socials i de l'era digital, la saturació informativa i la falsificació de molta informació s'ha ampliat. I amb això, de vegades, resulta complicat diferenciar els fets que són mentida d'aquells que són veritat. Més quan la societat, a causa de la crisi econòmica i de les incerteses dels nous temps, és molt més sensible a la manipulació. Tal com ocorria l'any 1938.
Tot traçant aquest paral·lelisme entre ambdues èpoques, la veterana companyia L'Horta Teatre presenta a partir d'aquest dijous fins al final de la setmana vinent l'espectacle 'La Guerra dels Mons 2.0', una adaptació del muntatge radiofònic que va realitzar en el seu moment el nord-americà Orson Welles. L'any 1938, durant aquest programa, milions de ciutadans dels Estats Units van creure que uns invasors extraterrestres, que només estaven a la ficció, sobrevolaven la Terra, destrossaven els exèrcits humans i ocupaven zones de poder. Allò va causar, per moments, el pànic.
“Hi ha un paral·lelisme inquietant. Dues societats que surten d'una depressió econòmica, sensible a la por”, afirma l'autor i director de l'obra, Roberto García. Amb aquest objectiu, la companyia ens ofereix una trama addictiva on l'intriga va creixent per moments. Tot submergint a l'espectador en un joc d'espills pervers, tal com li agradava a Orson Welles. I d'això sorgeix l'interrogant sobre què és veritat i què és mentida.
L'obra, a més, és l'acabament de les celebracions pel 40é aniversari de la companyia. “Volíem un projecte així per tal de celebrar l'aniversari de L'Horta Teatre, i per això vam accedir a Cultuarts. Ens ha quedat una obra tal com la volíem: un espectacle amb música en directe, una composició musical original d'Andrés Valero, i tot amb acompanyament audiovisual”, comenta el productor Alfred Picó. És una versió digital del primer fenòmen viral.