Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los datos, contra Vox: España tiene el doble de extranjeros que en 2005
La metamorfosis de Torre Pacheco en una cacería para los ultras
OPINIÓN | 'Culpables del fascismo', por Rosa María Artal

La pedania valenciana de La Torre testarà una pionera iniciativa europea per intentar donar resposta a catàstrofes naturals

Dos voluntaris saluden una xiqueta de la Torre, pedania de València que va resultar devastada per la DANA del 29 d'octubre.

elDiariocv

València —

0

La Policia Local de València lidera a Espanya les proves de camp del projecte Lead-Pro, iniciativa europea impulsada per anticipar-se a possibles desastres naturals, facilitar la coordinació dels serveis d'emergència i millorar els temps de resposta i de recuperació. De fet, serà el primer cos de seguretat de l'Estat a provar un sistema que integra tecnologies capdavanteres i intel·ligència artificial per a la gestió de catàstrofes i la protecció d'espais naturals i aglomeracions humanes.

La pedania valenciana de La Torre serà l'escenari per testar aquest sistema amb una prova pilot que es realitzarà el juny del pròxim any. Concretament, la Policia Local experimentarà en aquesta zona, afectada per la DANA del mes d'octubre passat, amb diferents eines, com ara vehicles aeris i submarins no tripulats que podran ser controlats de forma remota o autònoma per a la detecció d'anomalies en zones perilloses.

Per aquest motiu, el govern local ha acceptat una subvenció de 203.915 euros de la Comissió Europea que finança aquest projecte que pretén equipar els cossos policials amb tecnologies avançades, basades en intel·ligència artificial, per millorar les seues capacitats en totes les fases operatives.

Juntament amb la Policia Local de València treballen sis socis més de quatre països: les policies nacionals de Letònia i Lituània, una empresa espanyola (Nuuk) de desenvolupament tecnològic i tres agents internacionals més.

En una primera fase, els set socis recopilen i analitzen informació en temps real per a la predicció de grans emergències, i per crear un sistema d'alerta sòlid i millorar les capacitats de geolocalització, tant per al públic com per als professionals intervinents.

Posteriorment, es durà a terme l'optimització de les dades processades, procedents d'imatges aèries i satel·litàries, xarxes de sensors i informació meteorològica; i finalment, el projecte se centrarà en aportar solucions innovadores per a la recuperació de crisi i desastres, amb l'ajuda de la robòtica per a tasques en àrees perilloses i la rehabilitació de xarxes d'energia i dades.

Intel·ligència Artificial per optimitzar el treball

La Policia Local també rebrà 228.250 euros de la Comissió Europea per impulsar un assistent d'intel·ligència artificial (IA) i una app que ajudaran a millorar l'eficiència de la policia de barri. L'objectiu d'aquest projecte, anomenat Koban, és posar la intel·ligència artificial i la tecnologia al servei de l'organització del treball que presten els cossos policials a la ciutadania, investigant, organitzant i desenvolupant processos que permeten optimitzar el treball policial de proximitat.

En aquesta iniciativa hi participen 19 socis (inclosos cossos de huit països), així com altres entitats europees relacionades amb l'atenció policial més pròxima a la ciutadania, que intercanviarà experiències i pràctiques de treball.

Etiquetas
He visto un error
stats