Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los jesuitas admiten por carta que tuvieron un cura abusador en Madrid
Radiografía y mapas de los ataques de Israel en Líbano: “Llevamos años esperando”
Opinión - La fiesta acaba de empezar. Por Esther Palomera

Les dretes dels ajuntaments Benicàssim i El Campello eliminen el valencià de les comunicacions oficials

L'Ajuntament del Campello, a Alacant

Borja Ramírez

0

L'Ajuntament del Campello (Alacant), governat des del passat 26 de maig per una coalició del Partit Popular, Ciutadans i Vox, ha eliminat el valencià de les seues comunicacions oficials. Els representants del tripartit encara no s'han manifestat sobre la mesura, que porta aplicant-se durant els últims mesos i incompliria la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, segons denúncia l'oposició, i que ha sigut qualificada per l'oposició com un “menyspreu a la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana”.

Són diferents les associacions culturals i lingüístiques que creuen que s'està tractant de crear un conflicte amb finalitats polítics on mai n'hi ha hagut. Des d'Escola Valenciana han mostrat la seua preocupació davant la situació i han anunciat que es reuniran amb l'Administració per a evitar reculades en els drets lingüístics dels valencians, segons han manifestat a À Punt Media.

Una situació semblant es viu en el Consistori de la localitat castellonenca de Benicàssim (Castelló), governada pel Partit Popular i Ciutadans, on tampoc es disposa de versions en valencià dels documents oficials i les convocatòries es difonen tan sols en castellà. La situació ve arrossegant-se des de la passada legislatura i encara no s'ha solucionat malgrat les peticions de l'oposició, que amenaça amb dur a terme una moció en el ple.

Des de l'equip de govern municipal atribueixen aquesta situació a la càrrega de treball del Gabinet de Normalització Lingüística, la qual no dona per a traduir tots els documents. En tots dos casos l'oposició ha exigit en bloc la recuperació del valencià en els escrits oficials.

Etiquetas
stats