Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo evita el enfrentamiento con Abascal tras la ruptura parcial de PP y Vox
Begoña Gómez vuelve a declarar entre dudas sobre su trabajo en la Complutense
OPINIÓN | 'Aquellos, los que les enterraron en vida', por Esther Palomera

Compromís reorganitza el seu grup parlamentari arran de l’eixida de Marzá per a reforçar l’oposició

Paula Espinosa, nueva portavoz adjunta de Compromís, protesta en el último pleno de las Corts Valencianes por el nombramiento en la Agencia Antifraude.

Laura Martínez

0

Compromís reorganitza el seu grup parlamentari arran de l’eixida del portaveu adjunt i exconseller d’Educació, Vicent Marzà, elegit eurodiputat en els comicis del 9 de juny passat. La coalició valencianista escull la diputada de Verds Equo Paula Espinosa com a portaveu adjunta i reforça el diputat Gerard Fullana, que s’integra en la Diputació Permanent, l’òrgan d’emergència en les Corts. L’alacantí serà així una mena de parlamentari de guàrdia, part de la comissió que s’encarrega dels assumptes de les Corts Valencianes en els períodes vacacionals.

El grup parlamentari ha abordat els canvis dijous, dues setmanes després que Marzà arreplegara l’acta i més d’un mes des dels comicis. Segons la coalició, han decidit “enfortir” el grup parlamentari en dos àmbits fonamentals: el canvi climàtic i l’oposició a les polítiques educatives. Espinosa prové de l’activisme climàtic, al caliu dels moviments Fridays For Future, fins que es va integrar en les llistes de la coalició en les últimes eleccions autonòmiques.

Fullana, exportaveu en la Diputació d’Alacant i foguejat en els debats contra Carlos Mazón en la seua etapa en la corporació, ha sigut designat “per a fer front al pitjor conseller d’Educació de la història els 365 dies de l’any”. El parlamentari és l’encarregat de temes d’educació des del canvi de rol de Marzà, que va tindre aquest càrrec en l’anterior executiu progressista, i es va centrar després en les qüestions internes del partit.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha defensat així els canvis: “Després del primer any de legislatura, Compromís hem demostrat que hem liderat l’oposició a les polítiques de la vergonya del PP. Ara volem continuar fent-ho en un escenari diferent. Un escenari en què Mazón s’aferra al càrrec per a continuar amb la seua agenda antivalenciana: la que retalla serveis públics, defensa els més rics, destrueix el territori i el medi ambient de la nostra terra i ataca el valencià”.

Etiquetas
stats