Els moviments polèmics en la justícia que afecten a causes contra el PP arriben també a la Comunitat Valenciana. El jutge Juan Pablo González ha sigut designat per l'Audiència Nacional per a formar part del nou tribunal que jutjarà a l'exconseller i expresident dels Corts amb el PP, Juan Cotino, en la causa de la visita del Papa a València en 2006, peça separada dins de la macrocausa de 'Gürtel'.
Així ho avança el periòdic El Mundo que explica que la Secció Segona de la Sala penal de l'Audiència Nacional ha pres la decisió després d'haver situat a González també com el jutge que jutjarà el cas de la presumpta 'caixa B' del PP, tot malgrat haver tingut vinculació a aquest partit en participar en cursos de la fundació FAES i haver sigut promogut en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) pel mateix partit.
Pablo González, segons assenyala el mateix diari, serà a més ponent de la sentència d'un tribunal que serà completat per la magistrada María José Rodríguez i el jutge Julio de Diego.
Cotino serà processat juntament amb altres 23 persones més pel suposat pacte en favor d'empreses de la trama 'Gürtel' de la contractació de les pantalles i la megafonia per al contracte de Radiotelevisió Valenciana per la visita en 2006 del Papa Benet XVI a València, el qual suposaria el major 'pelotazo' de la xarxa en terres valencianes. Se'ls acusa d'haver comès delictes d'associació il·lícita, prevaricació, malversació continuada de cabals públics, frau a les administracions públiques, falsedat documental, contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i suborn.
Recurs del PSPV
Davant aquesta decisió El Mundo informa que el PSPV, partit personat com a acusació particular en la causa, ha recorregut la providència. En aquesta es recorda que en el seu moment també van ser recusats els magistrats Concepción Espejel i Enrique López, designats en primera instància, precisament per la seua possible proximitat al PP; posteriorment el tribunal va ser conformat per Ángel Hurtado, Julio de Diego i Ricardo de Prada Solaesa , ara l'Audiència hauria donat la seua composició definitiva.
El text presentat pel PSPV publicat pel periòdic afirma que “és d'imperiosa necessitat, en llaures a salvaguardar la fe en l'Estat de Dret, ser més exigents, si cap, en un assumpte com aquest, quant a la imatge de transparència, imparcialitat i independència del poder judicial i de les persones concretes que hagen de conèixer d'aquest cas”. Els socialistes afirmen a més que la providència que designa al tribunal és nul·la perquè “acorda de forma discrecional alterar la concreta composició del tribunal que ja havia sigut establida, assignant al citat tribunal altres magistrats per a conèixer de la causa”.