Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dues morts per possibles cops de calor a Mallorca

Dos homes caminen sense samarreta a la ciutat, a 15 de juliol de 2023, a Palma.

Europa Press

0

Mallorca ha registrat en un mateix dia dues morts, sent la causa més probable les elevades temperatures assolides aquest dijous passat a l'illa.

Segons han informat fonts properes als fets, un dels morts és un home d'uns 60 anys que va patir un infart.

Pel que sembla, era al Club Nàutic amb un amic, disposat a sortir a navegar, quan va començar a sentir-se malament i, en seure a l'embarcació, va perdre el coneixement. Tot i els intents de reanimació, no es va poder fer res per la seva vida. A l'espera de l'autòpsia, la principal hipòtesi que s'estudia és que va patir un cop de calor.

També aquest dijous passat, al migdia, un home va perdre el coneixement quan era al cotxe i es va colpejar contra el volant. Diversos policies van acudir al seu auxili i van intentar reanimar-lo, encara que sense èxit.

Balears tanca un juliol amb dues onades de calor

El mes de juliol va ser càlid a Balears, amb una temperatura mitjana de 25,7 ºC -una anomalia de set dècimes- i havent passat dues onades de calor, entre el 18 i el 20 i el 28 i 31 del mes, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Per illes, el mes va ser molt càlid a Eivissa, amb una temperatura mitjana de 26,1 ºC (nou dècimes d'anomalia), càlid a Mallorca (25,7 ºC) i Menorca (25,4 ºC) i normal a Formentera (26,3 ºC, una sola dècima d'anomalia).

Durant la segona onada de calor es van assolir els 41,6 ºC a Binissalem, 39,2 ºC a Sant Antoni de Portmany i 38,9 ºC a es Mercadal, totes elles registrades el dia 31. A Formentera, la màxima van ser 34,1 ºC, registrats el dia 21.

Mentrestant, la temperatura mínima més alta del mes van ser els 27 ºC de la Colònia de Sant Pere (rècord de l'estació, amb dades des del 2007) el dia 20.

A l'estació de Palma Portopí cada nit va ser tropical (quan la mitjana de juliol són 27). Durant els set darrers anys totes les nits dels mesos de juliol han estat tropicals a Portopí. D'elles, vuit han estat tòrrides, quan el que és normal són dues.

A l'Aeroport de Palma hi va haver 14 nits tropicals (el normal són nou); al de Menorca n'hi va haver 18 (el normal són 20); al d'Eivissa n'hi va haver 27 (el normal són 23); i, a Formentera, n'hi va haver 27.

Pel que fa a precipitacions, el mes de juliol, en general, va ser normal a Balears. De mitjana, van ploure 5,7 l/m2, mig litre més del normal. Per illes, va ser sec a Pitiüses i normal a la resta.

A Formentera no es va registrar cap precipitació, mentre que a Mallorca va ploure un 28% més a causa d'una tempesta que va afectar la meitat nord de la Serra de Tramuntana el dia 1. A més, hi va haver tres dies amb precipitacions acompanyades de fang.

D'altra banda, hi va haver un dia amb boires a Mallorca i Menorca; i el mes va ser normal quant a vent. Les ratxes màximes van ser de 72 km/ha l'aeroport de Menorca. A més, hi va haver dos dies de rissaga al port de Ciutadella, tots dos amb 92 cm d'oscil·lació.

Etiquetas
stats