Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un excursionista mort i un altre desaparegut pel fort temporal a Mallorca

Vehicles circulen per una carretera inundada a Santanyí, Mallorca, en una DANA anterior registrada a l'illa

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Un excursionista de 32 anys ha mort i un altre es troba desaparegut a la Serra de Tramuntana com a conseqüència del fort temporal que va assotar Mallorca aquest dimarts. Els serveis d'emergències han localitzat el cos sense vida del jove, de nacionalitat britànica, que estava en parador desconegut des d'ahir a la zona del Torrent de Pareis, al municipi d'Escorca, i el cadàver del qual ha estat trobat als voltants d'aquesta zona.

Emergències, Bombers de Mallorca i Guàrdia Civil intenten localitzar ara el segon excursionista desaparegut, una dona també britànica. E 112 ha activat el servei de psicòleg per atendre familiars i amics de la víctima i han insistit en la necessitat de seguir les recomanacions i de no cometre imprudències en episodis d'alerta taronja.

L'Institut Armat ja va haver de rescatar aquest dimarts una desena de persones que estaven atrapades al Torrent de Pareis després de la crescuda provocada per una tromba d'aigua. El Grup de Rescat i Intervenció a Muntanya (Greim) de la Guàrdia Civil va establir un dispositiu durant tot el dia a la zona per prevenir possibles accidents dels excursionistes que acudeixen a aquesta zona i davant la previsió de fortes pluges.

La Comandància va decidir establir el dispositiu a causa de l'experiència d'anys anteriors, en què és habitual que l'aigua sorprèn els excursionistes, molts dels quals no fan cas a les previsions meteorològiques i queden a atrapats a causa de la crescuda del aigua. Els agents van trobar els excursionistes sense roba d'abric i completament mullats.

Etiquetas
stats