La FAPA de Mallorca trasllada a Educació el seu rebuig al tancament dels IES Politècnic i Nou Llevant

Europa Press

0

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha traslladat a la Conselleria d'Educació i Universitats el seu rebuig al tancament dels IES Politècnic i Nou Llevant de Palma, així com a la decisió de no crear un centre educatiu nou a La Femu.

Ho han fet en la darrera reunió de la Mesa de Diàleg amb les Famílies extraordinària --celebrada dijous passat--, a la qual va assistir el conseller del ram, Antoni Vera, i en què es van oposar a qualsevol mesura que impliqui una reducció de les places públiques disponibles o la saturació dels centres ja existents.

Segons ha exposat FAPA Mallorca en un comunicat, els arguments donats per la Conselleria per justificar el tancament de l'IES Politècnic, com la necessitat de crear un centre integrat de formació professional (FP) o la realització d'una reforma a l'edifici, no són suficients per donar per vàlida la desaparició dels grups deducació secundària.

El procés d'eliminació progressiva de cursos, que començarà el curs que ve amb primer de l'ESO, “condemna” els joves a estudiar en un institut “fantasma” que cada any tindrà menys alumnes. “Qui voldria que el seu fill acabi fent quart d'ESO en un centre on només queden ells? L'educació secundària no és només rebre classes dins d'una aula, són molt importants l'ambient i la comunitat escolar i les activitats compartides”, han esgrimit.

El pròxim mes de febrer, han afegit des de la federació, es publicarà la resolució per la qual la Conselleria impedirà que nous alumnes s'adscriguin al Politècnic, de manera que començarà l'eliminació del centre. Això suposarà la redistribució de prop de 300 alumnes entre altres instituts, fet que generarà una “saturació” que comporta “molts problemes que perjudiquen l'educació que han de rebre”.

Des de FAPA Mallorca també han expressat a Vera la negativa al tancament de l'IES Nou Llevant i el conseqüent trasllat dels seus alumnes al futur IES Son Ferriol. Ocupar nous centres amb places ja existents, han advertit, significarà una reducció de les places públiques inicialment planificades.

Així mateix, s'han oposat a la decisió “d'última hora” de no crear un nou centre educatiu a La Femu, on estaven previstes tres noves línies educatives d'infantil i primària, en prioritzar a aquestes instal·lacions els alumnes del CEIP Felip Bauçà. Això, segons el parer de la federació, implicaria que només s'hi afegeixi una línia a l'oferta educativa de Palma.

Tot i que encara no està decidit, s'ha proposat que a l'actual edifici del CEIP Felip Bauçà es traslladi el segon cicle d'educació infantil del CEIP Pràctiques i afegir-hi aules del tram 0-3.

En qualsevol cas, ha sostingut FAPA Mallorca, la necessitat de crear aquestes aules -sis com a màxim- no justifica una reducció de 18 aules de l'oferta educativa, les que compondrien les dues línies que quedarien sense crear-se.

“No entenem com ha pogut canviar tant la necessitat de noves places escolars a Palma perquè la Conselleria les redueixi a menys de la meitat, ni per què pren aquestes decisions en contra de la comunitat educativa”, han dit els pares dels alumnes.