Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rescaten tres migrants a 100 milles de Mallorca i en busquen més que haurien mort en la seva travessia des d'Algèria

Imatge d´arxiu d´una pastera en aigües de Cabrera

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Salvament Marítim ha traslladat aquest divendres a l'Hospital de Son Espases de Palma tres migrants, dos d'ells menors, que es trobaven en una pastera a cent milles a l'est de Mallorca, en aigües franceses entre Menorca i Sardenya. Un es troba en estat greu i els altres dos, menys greu.

Els fets s'han produït aquest divendres a les 13.00 hores, quan un veler de bandera francesa que navegava per la zona ha donat avís al servei de salvament francès, que, al seu torn, ha sol·licitat la col·laboració de Salvament Marítim de Balears per evacuar aquestes tres persones, que ja havien estat pujades a bord de l'embarcació privada.

L'helicòpter de l'organisme marítim s'ha traslladat immediatament al lloc i ha rescatat els tres joves, el més gran de 21 anys i els dos menors, de 15.

Ja a terra, dues ambulàncies, una de suport vital avançat i una altra de suport vital bàsic, esperaven els tres ocupants. Després de donar avís a l'hospital, els serveis d'emergències han traslladat l'adult en estat greu i els altres dos en estat menys greu.

Els tres ocupants, d'acord amb les informacions proporcionades per la Guàrdia Civil i la Delegació del Govern a Balears, han manifestat que la pastera va sortir fa uns 20 dies d'Algèria i que hi viatjava un nombre encara indeterminat de persones que haurien perdut la vida durant la travessia.

Després d'això, s'ha activat la recerca dels seus cossos mitjançant un avió de rescat francès la tasca del qual, no obstant, ha resultat infructuosa. A bord de la pastera no s'ha localitzat cap cos.

Salvament ha comunicat el succés a Guàrdia Civil, Policia Nacional, el 112 i el 061, que, per la seva banda, ha activat l'helisuperfície de Son Espases per rebre les tres persones rescatades.

Etiquetas
stats