Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Los fiscales entierran en el Supremo la teoría de la conspiración de Ayuso
Análisis - Gaza: luces y sombras del alto el fuego. Por Ignacio Álvarez-Ossorio
Opinión - Sánchez y Puigdemont, ni contigo ni sin ti. Por Neus Tomàs

Incertesa i igualtat en el decisiu consell polític de la CUP

La CUP admet tensions y espera que la proposta de JxS no causi fractures internes

Jordi Molina

Barcelona —

Catalunya s'ha despertat pendent de la CUP. Poc abans de les 11h del matí s'ha posat en marxa la reunió entre el consell polític i el grup d'acció parlamentària (GAP), els dos organismes que han de decidir si s'investeix, o no, Artur Mas com a president de la Generalitat. Està previst que a les 16h de la tarda es faci públic el resultat, segons informen fonts de l’esquerra anticapitalista a Catalunya Plural.

“Cada cinc minuts m'ensumo un desenllaç diferent”, explica un militant de la CUP, de l'assemblea de Barcelona, que pronostica una votació “incerta” i novament “igualada”. En total hi participaran 93 persones, de les quals 68 tindran dret a vot. Una xifra en la qual s’hi compten els 57 representants de les 13 assemblees territorials i els 11 representants de les organitzacions vinculades a la CUP. Sense dret a vot, també participen de la trobada els 15 membres del secretariat nacional i els 10 diputats electes al Parlament de Catalunya.

La cita, que ha generat una gran expectació mediàtica i que se celebra al centre cívic Pere Quart de Barcelona, arriba després de l'increïble empat que es va produir en l'assemblea nacional de Sabadell. Els membres del consell polític i el GAP han de votar sobre dues propostes. La que investiria a Mas: donar dos vots a favor i vuit abstencions. I la que no investiria al líder de CDC: donar cinc vots a favor i cinc en contra o bé 10 abstencions.

Tal i com va passar fa una setmana, la divisió interna a la CUP fa difícil els pronòstics. Ahir van votar les assemblees territorials, que envien al consell polític entre tres i sis representants en funció de la seva influència en militants o regidors. Mentre que en algunes comarques, com les gironines, s'aposta per investir Mas, les agrupacions més pròximes a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’inclinen per no donar suport al candidat de Junts Pel Sí, tal i com la formació s'havia compromès en campanya.

Si la divisió entre les assemblees territorials està servida, entre les organitzacions vinculades a la CUP a través de la Crida Constituent també hi regna la pluralitat. Un dels corrents principals de la CUP, Poble Lliure, accepta la investidura de Mas. Tot el contrari que Endavant, l’altre gran ànima de la CUP. Altres organitzacions, com Arran, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Corrent Roig, En Lluita o el sindicat d’estudiants SEPC també rebutgen Mas.

Etiquetas
He visto un error
stats