Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Constitucional acusa al Supremo de sentenciar los ERE sin argumentos
Las denuncias por acoso dinamitan una investigación de la Universitat de Barcelona
Opinión - El porno es el nuevo demonio. Por Ana Requena

Mor l'escriptor, filòleg i professor Vicent Salvador

Vicent Salvador.

Toni Cuquerella

0

Vicent Salvador, poeta, assagista, filòleg i professor, ha mort als 72 anys. L'escriptor nascut a Paterna, catedrátic de Filologia Catalana era especialista en l'obra de Joan Fuster -va ser testimoni de l'atemptat que va patir l'escriptor de sueca el 1981- i de Vicent Andrés Estellés -va publicar una obra completa de les seues poesies amb Manuel Pérez Saldanya, i la va revisar amb Josep Murgades-.

Salvador va guanyar el Premi Ciutat de València-Jordi de Sant Jordi 1981 amb 'Ritual de cendra'; el Premi Ausiàs March de Poesia 1984 per 'Calabruix'; Premi València d'assaig 1984 amb 'El gest poètic. Cap a una teoria del poema'; el Premi Octubre-Vicent Andrés Estellés 1992 amb 'Mercat de la Sal'; i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians d'assaig 2013 amb 'Figures i esbossos. Estudis sobre literatura valenciana contemporània'.

En l'àmbit educatiu Vicent Salvador va ser professor d'ensenyament mitjà als instituts de Nules, Xàtiva i Massamagrell; posteriorment va ser professor de la Universitat de València i en la d'Alacant; i finalment va ocupar la càtedra en la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Entre els càrrecs vinculats a la cultura que va ocupar van estar el de director adjunt de la revista L'Espill (1988-1991); director del Servei de Publicacions de la Universitat de València (1986-1994); subdirector de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2003-2007); codirector de la col·lecció interuniversitària Aldea Global (1998-2011); membre del Patronat de la Biblioteca Nacional de España (2005-2008); i vicepresident del PEN Català (desde 2007).

Etiquetas
stats