Aquest mes de març hem vist que hi ha dos moviments que són imparables i que estan demanant ser escoltats: un és el moviment feminista del 8 de març demanant una societat més justa i igualitària i l’altre és el moviment dels joves del 15 de març exigint accions reals i immediates contra el canvi climàtic.
El feminisme i la lluita contra el canvi climàtic son les lluites que van a transformar la societat en este segle XXI i es necessari integrar-los a la agenda política, tant estatal com autonòmica i municipal.
En este sentit, som conscients de les dificultats que tenen els nostres llauradors i llauradores per a poder mantindre les seues terres. La baixa rendibilitat de les collites i la falta de relleu generacional estan provocant l’abandonament de les terres. És necessari un canvi cap a una agricultura sostenible que garantisca unes rendes dignes i la conservació del medi ambient.
Des de l’àmbit local hem d’apostar amb força per una economia circular i una renovació energètica, amb noves polítiques de mobilitat i urbanisme que minimitzen els impactes sobre el clima.
Les dones i els joves ho tenim més que clar, perquè som conscients que el futur passa per nosaltres i que és necessària una transformació econòmica i social sensible a les cures de les persones i del planeta. Per això volem que el present i el futur dels nostres pobles i ciutats siga verd i morat.
Conscients que la terra i les cures sostenen la vida, volem que els nostres municipis, siguen exemple de sostenibilitat i sense desigualtats, on la vida siga el centre i valga la pena ser viscuda.
La política l'hem de fer entre totes i tots els ciutadans i per això hem de continuar innovant i apropant la política a la gent, perquè juntes podem canviar les coses per a disfrutar de pobles i ciutats més amables.