L'Ajuntament de Gandia realitzarà una rehabilitació integral de la Capella de l’Assumpció al centre de la ciutat, per a obrir-la com a Centre d’interpretació dels clàssics del Segle d’Or de les lletres valencianes, els gandians Ausias March, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell. Aquest espai que es convertirà també en un Centre d’acollida del visitant a la nostra ciutat, des d’un punt de vista més personalitzat i per al qual es preveu una inversió de 350.000 euros.
Aquest projecte ha estat presentat per la regidora de Gestió del Territori i Patrimoni Històric Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, i l’edil de Turisme, Vicent Mascarell. D'aquesta forma es dotarà de contingut la capella que va ser adquirida per l'ajuntament l'any fa quasi un any i que data de l'any 1801, encara que els origens es remontarien a l'Edat Mitjana; el temple va estar actiu fens els anys 60 i des de llavors va passar a mans privades patint un recent deteriorament per falta de manteniment.
El Segle d’Or valencià comprén el període històric que abasta l’últim terç del segle XIV i la totalitat del XV, on realment va florir, tenint com a clars referents per a March, Martorell i Corella. El focus d’aquesta creativitat literària tindria lloc durant el Ducat Reial d'Alfons el Vell (1332-1412), i l’etapa Borja com a començament d’un mecenatge sòlid i fructífer.
Ausias March (1397-1459), nascut a la localitat de Beniarjó veïna de Gandia, va destacar per la seua poesia trovadoresca, i la seua obra consta de 128 poemes; Joanot Martorell (1410-1465) va nàixer a Gandia i és l'autor de l'obra cabdal de la literatura valenciana, la novel·la cavalleresca 'Tirant lo Blanc', publicada de forma pòstuma l'any 1490; finalment Joan Roís de Corella (1435-1497), nascut també a Gandia, és considerat el màxim representant de l'humanisme renaixentista valencià, va cultivar tant la prosa com la poesia.