Un protocol municipal signat per l’Ajuntament de Castelló amb l’Audiència Provincial i el Col·legi de Procuradors ha permés ajornar, d’un mes a tres, 81 desnonaments de famílies vulnerables en l’últim any. D’aquesta xifra, 61 informes d’ajornament corresponen a lloguers i sis a execucions hipotecàries. El consistori també ha derivat nou situacions d’emergència a cases públiques de la Conselleria d’Habitatge i una altra a un pis municipal.
“Des del 2015, a l’Ajuntament de Castelló comptem amb un protocol signat amb l’Audiència Provincial i el Col·legi de Procuradors que permet ajornar d’un mes a tres els processos de desnonaments en llars vulnerables”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido. “És un pas més i aquesta mesura volem complementar-la amb el nostre objectiu d’incrementar la xifra de lloguers assequibles”, afig.
Així mateix, l’Oficina d’Habitatge ha derivat nou casos de desnonaments de famílies en situació econòmica extrema a habitatges de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), i un a un habitatge del parc municipal.
La regidoria que dirigeix María Jesús Garrido subratlla que el protocol “no és un objectiu en si mateix” i que la finalitat en aquesta legislatura és augmentar la xifra de lloguers assequibles a través del Pla de Compra Pública i la Borsa de Lloguer Municipal.
El Pla de Compra Pública va iniciar el 2021 l’adquisició de sis habitatges, la primera executada des del 1984.