Este encontre reunirà en el Saló d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València, a dones expertes en tecnologia i procedents de diferents àmbits, qui impartiran durant tot el dia conferències sobre matèries diverses com seguretat informàtica, intel·ligència artificial, gamificació, programació, xarxes socials o marketing, entre d’altres.
L’esdeveniment, segons un comunicat de Las Naves, és gratuït i obert a tota la comunitat, encara que l’aforament ja està complet. Les ponents compartiran amb el públic els seus coneixements, la seua experiència i posaran en valor el paper de la dona en este sector, reivindicant la necessitat de lluitar contra la bretxa digital de gènere.
Es tracta d’un esdeveniment que té lloc a nivell internacional. En els últims 3 anys, s’han celebrat més de 200 esdeveniments mundials en 52 països amb l’objectiu de donar visibilitat, crear comunitat i oferir recursos a les dones de l’àmbit tecnològic. La finalitat a la nostra ciutat és també la creació d’una comunitat de dones apassionades per la tecnologia.
Les organitzadores del Women Techmakers Valencia, Roberta Lo Porto i Silvia Bagnale, han preparat una jornada de xerrades des de les 10 del matí fins les 19h, en les què les conferenciants parlaran de temes molt diversos com són la seguretat informàtica, les tecnologies aplicades a l’esport, la gamificació, programació, disseny, aplicacions i xarxes socials, marketing o la intel·ligència artificial.
Bretxa digital de genere
Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la bretxa digital de gènere a Espanya ha augmentat en l’any 2016, trencant-se així la tendència que venia observant-se en anys anteriors.
Analitzant-se indicadors com l’ús d’Internet, l’ús freqüent i les compres a través de la xarxa, eixa diferència entre percentatges de homes i dones en l’ús de les TIC (tecnologies d’informació i comunicació), es veu molt marcada a les compres per Internet: 6,1 punts en 2016 front el 3,9 de 2015; l’ús d’Internet puja a 3,9 punts dels 3,2 punts de 2015 i l’ús freqüent d’Internet a 3,7 punts des dels 3,5 punts de 2015.
A més, segons altres informes, esta diferència entre homes i dones es veu pronunciada també en les xarxes socials professionals, les aplicacions de negocis, el consum de continguts de pagament i l’adopció de noves tecnologies. Per exemple, Linkedin l’utilitzen un 53% els homes front al 47% les dones; i sols 3 de cada 10 dones espanyoles que usen internet paguen per continguts online contra 5 de cada 10 homes.