La portada de mañana
Acceder
El Reino Unido vota para acabar con la era 'tory' tras 14 años de recortes y Brexit
La baja competencia fiscal del PP embarra el debate sobre la financiación autonómica
Opinión - El caos se apodera de ERC. Por Neus Tomàs

Ciprià Císcar torna al Congrés deu mesos després per complir la huitena legislatura com a diputat

La remodelació del Govern valencià anunciada dimecres passat pel president Ximo Puig i aprovada aquest dijous pel ple del Consell tindrà conseqüències en altres institucions. Una de totes, el Congrés dels Diputats.

Així, el nomenament del fins ara portaveu municipal socialista a València, Joan Calabuig, com a delegat de la Generalitat per a la Unió Europea i de Relacions Externes suposarà que deixe l’acta de regidor en l’Ajuntament, un lloc que ha d’ocupar l’actual directora de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato. El cap del Consell ha escollit per substituir-la en l’organigrama de la Generalitat la diputada valenciana en el Congrés María Such.

Amb això, Such deixa l’escó en la Cambra baixa, un seien que ha d’ocupar el número quatre del PSOE per València en les eleccions del 26 de juny passat, l’històric Ciprià Císcar. Així, doncs, Císcar tornarà a ser diputat en el Congrés a penes deu mesos després –l’exsecretari d’Organització del PSOE amb Felipe González va ser diputat fins a la dissolució de les Corts prèvia a les eleccions generals del 20D, l’octubre del 2015.

L’incombustible Ciprià Císcar, a 69 anys (Picanya 1946), ha estat diputat durant 26 anys i set legislatures, entre els anys 1989 i 2015. El que va ser conseller d’Educació amb Joan Lerma en la Generalitat Valenciana –també va ser alcalde de Picanya i un dels negociadors socialistes del Pacte del Botànic– es convertirà d’aquesta manera en un dels diputats més longeus del parlament.

Císcar va quedar a les portes d’accedir al Congrés tant després del 20D com després del 26J, ja que en ambdues ocasions ocupava el quart lloc en la llista per València davant dels tres escons que finalment van aconseguir els socialistes i que ocupen Ana Botella, José Luis Ábalos i María Such.