La Generalitat i els ajuntaments treballaran amb els jutges per evitar que hi haja “cap valencià sense sostre”

EFE

València —

La Generalitat i els ajuntaments valencians posaran a disposició dels jutges tota la informació sobre els recursos públics existents per evitar que les persones immerses en un procés judicial per impagament del seu habitatge puguen quedar-se al carrer.

Així ho recull el conveni de col·laboració signat aquest dilluns entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, acompanyats per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia valencià, Pilar de la Oliva.

Després de la firma d’aquest conveni, subscrit també per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Bravo ha explicat que l’objectiu del conveni és establir una línia de col·laboració entre institucions per a evitar desnonaments.

Així, quan una persona en situació d’exclusió estiga immersa en un procediment judicial i pendent d’un desnonament per impagament de la hipoteca o el lloguer, el jutge podrà comunicar-ho a les entitats locals o als serveis socials de la Generalitat, i posar-se en contacte amb la Conselleria d’Habitatge per a evitar que aqueixa persona poguera quedar-se al carrer.

“Cap valencià sense sostre”

“Hem d’establir mecanismes de control de situacions de risc perquè no hi haja cap valencià a la Comunitat Valenciana que, com a conseqüència d’un procediment judicial, poguera no sols perdre l’habitatge, sinó fins i tot trobar-se sense un sostre”, ha manifestat.

Bravo ha assenyalat que, a través d’aquest conveni, l’Administració es compromet a posar a disposició dels jutges tota la informació necessària en matèria de xarxa assistencial, tant pel que fa als serveis socials com als pisos que tinga a la seua disposició i els ens que els gestionen.

Des de la Conselleria de Justícia es posaran a disposició dels òrgans judicials “tots els fullets informatius dirigits a la ciutadania perquè sàpien quins són els recursos que la Generalitat posa a la seua disposició per evitar aquesta situació”.

Participació municipal

A més, els ajuntaments de la Comunitat també informaran els òrgans judicials dels recursos que puguen tenir a disposició dels ciutadans “per evitar que no hi haja cap valencià que puga trobar-se sense habitatge”, ha destacat la consellera.

El conveni, que és “d’aplicació immediata”, és el mateix que el Consell General del Poder Judicial ja va signar amb Andalusia i Bravo ha indicat que li consta que també s’ha revisat el signat fa uns anys a Galícia.

Segons la consellera, el Govern valencià ha impulsat la posada en marxa d’aquests mecanismes de col·laboració amb l’òrgan de govern dels jutges perquè està “compromés amb els drets dels ciutadans”.

“No podem tolerar que hi haja un ciutadà en situació d’exclusió social i és important facilitar tots aquests mitjans als òrgans judicials per a evitar situacions lamentables, com és veure persones que no poden passar una nit davall d’un sostre”, ha manifestat la titular autonòmica de Justícia.