Eduardo Dolón, ex alcalde de Torrevella, va dir fa 15 dies que “desconeixia” i que no tenia cap informació“ de les empreses i que per aquest motiu havia ordenat el tancament de la investigació de la presumpta manipulació de contractes d’institucions governades pel Partit Popular i les empreses basques. Dolón va sol·licitar també un informe per acusar a Compromís de fer ”perdre el temps“ i de ”perturbació“. Posteriorment s’ha conegut que Dolón tenia totes les factures, que Compromís havia informat en la comissió de la existència de 70 factures de Diseño Integral para Stands Molinos, SL i Exporiggin, SL per valor de 3 milions d’euros amb indicis d’irregularitas.
Segons ha assenyalat Compromís, Eduardo Dolón va formar part de l’equip de govern i de la junta de govern que validava la contractació també amb aquestes empreses i amb greus indicis d’irregularitats a Torrevella. La quantitat facturada amb presumptes irregularitats de la trama vinculada a les empreses basques i el Partit Popular d’Alacant puja ja a 4,4 milions d’euros.
El grup Compromís de la Diputació d’Alacant ha argumentat que és inacceptable que César Sánchez, president de la corporació, mantinga una persona que ha estat en el epicentre de la que podria ser la major estafa pública de turisme de la província d’Alacant al capdavant del Patronat de Turisme Costa Blanca. “Representa una degradació de la marca i un impediment per a la investigació”, indica la coalició.
D'altra banda, Compromís també ha exigit que Eduardo Dolón no continue ni un minut més com a president de la Comissió d’investigació. “Que César Sánchez mantinga en estos moments a Eduardo Dolón com a president d’una comissió que investiga empreses amb indicis de greus irregularitats que ell mateix va avalar en junta de govern a Torrevella és un insult a la democràcia”, ha destacat Compromís.
César Sánchez es va oposar el mes de març del 2016 a obrir la comissió d’investigació, ha recordat Compromís, i va mantenir una dura discussió amb el portaveu de la coalició, Gerard Fullana, a qui va advertir que “la comissió era il·legal i que no es podia fer”. El Partit Popular només va obrir la comissió quan va perdre la votació en el plenari, i va provocar que la investigació es retardara sis mesos. Compromís ha denunciat que “el PP no ha sol·licitat cap document en els darrers sis mesos en la comissió i ha obligat a Compomís a presentar diversos recursos per obtenir les 70 factures de les empreses basques”.