La portada de mañana
Acceder
16 grandes ciudades no están en el sistema VioGén
El Gobierno estudia excluir a los ultraderechistas de la acusación popular
OPINIÓN | 'Este año tampoco', por Antón Losada

Una seixantena de col·lectius convoquen al Fòrum d’Alternatives a l’Atur, la Pobresa i les Desigualtats

Una seixantena d’organitzacions, moviments socials i plataformes han convocat, els propers dies 24, 25 i 26, un ‘Fòrum d’Alternatives a l’Atur, la Pobresa i la Dignitat’, i l’han presentat avui al Col·legi de Periodistes de Catalunya. En la carta de presentació del Fòrum s’explica que els seus objectius són “a més d'aprofundir en les dimensions de l'atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables i avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants en la recerca de les solucions i alternatives al ‘desordre’ econòmic, social i polític existent”.

En representació de les entitats que impulsen el Fòrum han intervingut Diosdado Toledano, promotor de la iniciativa legislativa popular per una Renda Garantida de Ciutadania, Núria Carrera, presidenta del Col·legi Oficial de Treball Social, Carla Martínez, d’Oxfam Intermón, Antonio Fuertes, d’ATTAC-Acordem, i Albert Pallàs, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Núria Carrera ha destacat que “la pobresa creix i creix sense parar per centenars i milers de famílies” i ha acusat la reforma laboral d’agreujar aquesta situació. “Darrera les xifres ens trobem el dolor, l’angoixa i la desesperança de les persones, i aquest Fòrum ens ha de permetre lluitar contra el sistema econòmic injust i aprovar accions de canvi”, ha dit.

La representant d’Oxfam Intermón ha recordat que es tracta d’una iniciativa sorgida de la societat civil, tot i que s’hi han incorporat els partits ERC, PSC, ICV, EUiA, les CUP, PSUCviu i noves plataformes polítiques, com Podem o Barcelona en Comú. Entre les entitats implicades hi ha des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, UGT, Comissions Obreres, FAVB, CONFAVC, FAPAC, Dempeus per la Salut Pública, Parlament Ciutadà, Procés Constituent, ECAS, SICOM o el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

El Fòrum s’estructurarà en quatre blocs: Situació de l’atur, la pobresa i la desigualtat, les causes i causants dels problemes, alternatives per sortir del crític estat social actual i el Fòrum com a palanca de sensibilització i mobilització.

Prèviament al Fòrum, aquesta tarda s’ha organitzat, al centre cívic Parc Sandaru, un debat amb representants dels partits i les noves plataformes polítiques que s’hi han solidaritzat. Les sessions de treball es faran al recinte de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.