Les explicacions de Jordi Pujol davant del Parlament de Catalunya hauran d'esperar a setembre, quan la Cambra reprengui la seva activitat. Aquest dijous es reunia la Junta de Portaveus dels grups polítics per acordar quan i com es demanava la compareixença de l'expresident de la Generalitat, cosa que tots els grups veuen amb bons ulls excepte CiU. Finalment, el 2 de setembre la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament debatrà i votarà sobre la compareixença de Pujol, perquè doni compte de l'origen dels seus diners sense declarar a l'estranger. La intenció dels partits és que Pujol doni les explicacions abans de la Diada de l'11 de setembre, si és possible el mateix dia 2, segons han manifestat.
Jordi Pujol, tanmateix, no està obligat a respondre a la crida de la Cambra catalana, si aquesta s'acaba produint. Com va fer aquest mateix curs Alícia Sánchez-Camacho (líder del PP català), l'expresident es podria negar a comparèixer. Al que no podria negar-se, sota amenaça d'actuació del Ministeri Públic, seria a declarar davant una comissió d'investigació del Parlament, cosa que la majoria de partits es plantejarà si Pujol rebutja la petició que es formalitzi al setembre.
La via de la comissió d'investigació va ser proposada a inicis d'aquesta setmana pel PP però rebutjada per la Mesa del Parlament. ERC va dir que no la recolzaria, però posteriorment va matisar -igual que altres partits com Ciutadans- que abans de votar a favor de la seva creació prefereixen escoltar Pujol en seu parlamentària.
Paral·lelament, el vessant judicial del cas dels milions sense declarar Pujol ha fet un nou pas aquest dijous amb l'acceptació per part del jutge de la denúncia que Manos Limpias va interposar contra l'expresident i la seva dona, Marta Ferrusola. El sindicat acusa Pujol de set delictes: suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals.