Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras espera aprovar els pressupostos de la Generalitat al maig amb el suport de la CUP

Junqueras i Carles Puigdemont

EFE

Barcelona —

El nou vicepresident econòmic del govern català, Oriol Junqueras, ha expressat que preveu aprovar els pressupostos de la Generalitat al maig d'aquest any. Abans de rebre la cartera de vicepresident i conseller d'Economia de la mà de Neus Munté, Junqueras ha afirmat que el Ministeri d'Hisenda “ho posarà tan difícil com pugui” als comptes de la Generalitat, però ha confiat que el Govern tindrà “el màxim suport possible, especialment de la CUP” per als pressupostos.

En declaracions abans de la presa de possessió, Junqueras ha dit que afronta el càrrec amb “responsabilitat i molta esperança”, i treballarà “perquè tot surti bé”. El líder republicà ha admès que l'elaboració dels nous pressupostos seran “sens dubte complexos i difícils, com ho han estat fins ara, i segur que el Ministeri d'Hisenda ens ho posarà tan difícil com pugui i que nosaltres ho farem tan bé com puguem”.

Sobre si espera comptar amb el suport de la CUP per als comptes de la Generalitat, Junqueras ha dit que el Govern “treballarà per tenir el màxim suport possible, especialment de la CUP, perquè tenim un compromís d'estabilitat parlamentària”. “Intentarem que vagi més enllà i farem el possible i que aquest suport sigui el més ampli possible. I si finalment no ho fos, el gestionarem el millor que puguem. La nostra voluntat és tenir el màxim suport però no només de la CUP” , ha deixat clar Junqueras, qui ja ahir va contemplar prorrogar els pressupostos.

Ha subratllat que la seva prioritat principal és “treballar en els pressupostos i la seva aprovació”, atès que hi ha “un conjunt de compromisos i mesures en l'àmbit del rescat social”, així com “buscar el màxim consens, de manera prioritària amb la CUP, però si podem anar més enllà, millor”, ha insistit.

Junqueras ha explicat que en el disseny del nou govern català “totes les parts, CDC i ERC, hi han participat”, i ha assegurat que “no preveu” una repetició de l'acte de presa de possessió de Carles Puigdemont, en cas de ser impugnat.

Etiquetas
stats