El programa L’Alternativa TV reprèn les seves emissions quinzenals el divendres 3 de març, amb la celebració d’una tertúlia sobre “Migrants, refugiats i drets humans”. El programa s’emet en directe des de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, a través dels serveis de ‘UAB Campus Media’ i compta amb l’impuls de la Fundació Periodisme Plural i l’associació Solidaritat i Comunicació-SICOM. El presentador és el periodista i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Frederic Pahissa.
El programa s’emetrà en directe mitjançant ‘UAB Campus Media’ de 12:30 a 13:30 hores i quedarà a disposició dels espectadors a les webs d’aquest servei i de les entitats impulsores, Fundació Periodisme Plural i SICOM.
Al primer programa d’aquesta nova etapa de L’Alternativa TV es vol conèixer la realitat, el dia a dia, l’experiència, les il·lusions i les frustracions de quatre persones que han vingut a viure a casa nostra en recerca de refugi o d’una vida millor.
Aquestes persones són el colombià Luis Lázaro, que va arribar a Barcelona fa un any i va demanar asil perquè havia patit amenaces i atemptats contra la seva integritat física pel fet de ser homosexual; Noor Ogilvy, que va venir a Barcelona per allunyar-se de la discriminació de gènere que patia al seu país, Síria, i que compta amb familiars que s’han refugiat a Alemanya arran de la guerra que ja fa més de cinc anys que dura; Paulina Kamburova, periodista búlgara que va arribar a Barcelona fa tretze anys i va patir les restriccions als drets laborals i humans que afecten molts immigrants i Ousman Umar, que va creuar l’Àfrica i el Mediterrani per arribar a Espanya el 2005 després de quatre anys d’un terrible trajecte que moltes persones encara fan ara. Actualment presideix l’ONG ‘Nasco ICT’, que acosta la informàtica als estudiants de Ghana.
Les emissions de L’AlternativaTV van iniciar-se el 10 de febrer de 2015, amb un debat sobre el panorama polític a Grècia després de la victòria de Syriza. Al llarg de la seva trajectòria s’hi han tractat temes com les relacions entre Catalunya i Espanya, la situació de la universitat o la sanitat pública, els moviments veïnals, l’habitatge o els ajuntaments ‘del canvi’.