Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Supremo se contradice para intentar tumbar la amnistía
CRÓNICA | Sánchez abona las deudas pendientes para amarrar el apoyo de ERC a Illa
OPINIÓN | Estese a lo acordado, por Elisa Beni

Trias arrenca la campanya recordant a Bosch que no és l’únic amb qui es pot entendre

Trias, a la seu nacional de CDC, presenta la campanya per les municipals 2015 / JORDI MOLINA

Jordi Molina

Barcelona —

L’inici de campanya de Xavier Trias ha servit per marcar una distància prudencial amb ERC, sense arribar a cap trencadissa que pugui esmenar uns acords post-electorals que seran claus per resoldre l’equació de l’alcaldia. L'alcaldable d'ERC, Alfred Bosch, havia reclamat a Trias el seu suport explícit amb la independència, a propòsit de l’acte de la l’ANC amb els alcaldables de Barcelona favorables al procés sobiranista, que només han signat ERC i la CUP.

Una petició “infantil”, segons ha valorat Trias, que ha recordat el seu suport “inequívoc” amb el procés sobiranista, posant els exemples com ara la seva presència a la fila 0 en l’acte de l'ANC al Palau Sant Jordi, o la jornada del passat 4 d'octubre de 2014, amb la trobada dels alcaldes pel dret a decidir. Trias ha volgut deixar clar que la seva formació no ha de demostrar res en clau nacional i, en un altre missatge a Bosch, ha assegurat que també pot “estendre la mà” a altres grups, sense concretar amb quins.

“Tothom s'hauria de preocupar de que sumem; hi ha gent entusiasmada en que no sigui així”, ha advertit en al·lusió a la unitat de les forces nacionalistes. Malgrat aquest capítol, dels pocs que ha fet sortir a Trias del guió triomfalista previst, el candidat de CiU ha volgut suavitzar la clatellada inicial assegurant que, de totes formes, té “voluntat de col·laboració total i absoluta” amb els republicans. Tot i així, Trias s'ha marcat, com a repte inicial, aconseguir més de 14 regidors per tenir un “govern fort” a Barcelona.

Per aconseguir-ho, el candidat convergent tindrà com a lema L'alcalde de tots. Les idees cabdals de la campanya es basaran en la generació d'oportunitats i de llocs de treball, malgrat la situació de fractura social que viu la capital catalana –les distància de renda entre barris riscs i pobres s’ha disparat més que mai en els darrers quatre anys—; en la voluntat de diàleg –malgrat que aquest mandat CiU, en col·laboració amb el PP, ha bloquejat diverses peticions de consultes ciutadanes— i en la reivindicació de la catalanitat de Barcelona.

Una ciutat que l'equip de Trias vol presentar com una “capital del món”, tal i com han mostrat en el vídeo que des de fa uns dies corre per la xarxa, on apareixen grans capitals mundials i cap barri de la ciutat. “Barcelona és admirada internacionalment per la seva solvència econòmica”, ha dit Trias d’una ciutat “capaç de fer un estalvi brut de 400 milions d’euros l’any, que es poden revertir en generar llocs de feina”. Segons el candidat de CiU, la millor política social “és la creació de llocs de treball”, una declaració habitual de Trias, que només l’ha pogut fonamentar en una xifra relativa –“hem baixat dels 100 mil aturats, a 96 mil aturats”— que no té en compte l’exili juvenil del que alerta el Consell de la Joventut de Barcelona en un comunitat d’aquest mes d’abril.

En una roda de premsa a la famosa seu del carrer Còrsega –inaugurada per Jordi Pujol l’any 1999, dipositada coma fiança arran del ‘Cas Palau’ el 2013, i venuda fa uns dies al grup inversor de Hong Kong anomenat Platinum— Trias s’ha compromès amb la transparència. “Tothom sap què pensa i com treballada l’alcalde Trias”, ha dit d'ell mateix. En aquesta línia ha presumit del “canvi tranquil i amb sentit comú” que ha viscut la ciutat, en contraposició a l’avenç “a cop d’esdeveniments” d’altres èpoques, en referència als governs socialistes. “No volem ser coneguts únicament per ser olímpics, ni turístics; que ho som”.

L’alcalde i candidat a l’alcaldia de Barcelona i ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, i per la plana major del món local convergent de Barcelona. Forn ha desgranat els principals eixos i materials de la campanya, entre elles una careta de Xavier Trias. Durant la primera setmana, que s’iniciarà oficialment el dia 8 de maig, es passarà l’spot El meu alcalde creu, un eslògan que anirà acompanyat de diferents ítems, com ara creu en les persones, en el diàleg o en el nostre país.

Trias donarà aquest dijous, 7 de maig, el tret de sortida de la campanya de les eleccions municipals al complex esportiu Martinenc, al barri del Guinardó. Serà el primer dels tres actes previstos amb el president Artur Mas, que acompanyarà a l'alcalde també en la nit electoral -encara no se sap on se celebrarà-. No hi serà el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que tindrà restringida la seva presència en la campanya per Barcelona de CiU. Si ho farà el també democristià Ramon Espadaler, que estarà present dijous en la posada de llarg de la campanya convergent.

Etiquetas
stats