Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.
La Fundació FULL i Escola Valenciana promouen la lectura en valencià amb un Club Lector 100% virtual
La Fundació FULL pel Llibre i la Lectura i Escola Valenciana han impulsat una plataforma 100% virtual dins del club ‘Full de Lectura’ amb l’objectiu de fomentar la lectura de voluntaris i aprenents del Voluntariat pel Valencià, fonamentalment persones que s’estan iniciant a parlar o llegir en la nostra llengua.
“Hui més que mai és necessari ampliar horitzons, l’actual pandèmia de la COVID-19 ens porta a impulsar nous projectes, assumir nous reptes i noves iniciatives per a continuar amb una tasca fonamental de la Fundació FULL que és el foment de l’hàbit de llegir i el suport i la promoció de tots els que conformen el món del llibre valencià: editorials, autors, il·lustradors i llibrers”, explica Jesús Figuerola, president de FULL.
Pel que fa a l a dinàmica del projecte, els lectors llegiran una obra literària que s’abordarà des de distints punts de vista. També es podrà gaudir de peces audiovisuals que enriquiran la lectura i que es podran veure en la mateixa web fulldelectura.com i en les corresponents xarxes socials. Ara, com a novetat, el club incorpora als fils de debats una sessió per videoconferència i que serà punt de trobada de lectors i autor.
Full de Lectura, que va nàixer amb una clara vocació de convertir-se en un espai virtual obert a tota persona interessada en els llibres, compartir amb altres persones l’experiència de la lectura i veure i escoltar els autors, amplia el projecte amb una extensa proposta de títols, que s’aniran compartint periòdicament, específicament pensats i dirigits a persones que s’inicien en l’ús oral i la lectura en valencià. Les persones participants s’hauran d’inscriure prèviament per a participar en la trobada virtual amb l’autor. Així podran practicar la conversa i intercanviar impressions i opinions sobre el llibre tractat.
Des de l’Escola Valenciana, Natxo Badenes, assenyala que aquest projecte naix d’uns valors compartits amb la Fundació FULL i completa la tasca desenvolupada des del Voluntariat Lingüístic, tot fent possible que compartir la nostra llengua siga possible fins i tot en ‘temps de confinament’.
‘Les dones invisibles’, de Mercé Viana, primera lectura del club virtual de lectura del Voluntariat
Per a estrenar aquesta nova plataforma el llibre seleccionat ha sigut la novel·la de Mercé Viana, ‘Les dones invisibles’ (Perifèric Edicions), una lectura que ja ha sigut llegida al club i que per les característiques, extensió i estil és perfecta per a iniciar-se amb nous lectors en valencià. A aquesta obra es sumaran altres títols d’editorials valencianes, amb diferents estils i gèneres literaris (novel·la, assaig, poesia…) amb l’objectiu d’arribar a diferents tipus de lectors.
Sobre este blog
Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.
0