Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Marató posa València en el mapa: 10.000 corredors d’un centenar de països, entre els quals el Nepal o Swazilàndia

Imatge d'una de les últimes edicions de la Marató València

Carlos Navarro Castelló

0

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, juntament amb l’Ajuntament de València i Turisme VLC, posa aquest cap de setmana la capital valenciana en el mapa del món de l’esport.

I és que la carrera que tindrà lloc diumenge al matí comptarà amb 25.000 participants, als quals se’n sumaran 7.000 del 10K més.

En concret, el 27% dels participants de la Marató són de la Comunitat Valenciana, el 34% de la resta d’Espanya (més de 8.600 corredors) i un 39% són estrangers, amb 10.015 participants de 101 països que viatjaran de fora per córrer a València Ciutat del Running.

En el 10K, la participació autonòmica s’eleva fins un 60 per cent, l’espanyola al 23% i de la resta del món vindran el 17% dels corredors.

Aquests números suposen que l’esdeveniment deixarà més de 165.000 pernoctacions a la ciutat de València durant aquest cap de setmana (amb les dades de l’última enquesta de l’Ivie com a referència) i que l’ocupació hotelera supere el 94 per cent la vespra de la carrera.

Després dels corredors nacionals, el país amb més representació en la Marató València torna a ser Itàlia, amb 2.332 participants, però seguit molt de prop de França, que aquesta edició comptarà amb 2.181 corredors sobre la passarel·la blava.

En tercer lloc, està el Regne Unit, amb 1.196 persones. I així fins un total de 101 països representats en la primera vegada que la Marató València supera el centenar de nacionalitats.

Entre les més curioses i llunyanes, hi haurà participació de corredors de l’illa de la Reunió, Swazilàndia, el Nepal o la Ciutat del Vaticà, que ve a córrer amb el seu equip Athletica Vaticana.

En aquesta edició l’ocupació hotelera estarà al voltant del 94% i arribarà fins i tot a poblacions que no són la mateixa ciutat de València.

Tots els corredors de la Marató València rebran amb el seu dorsal una polsera que, a més de diversos servicis en la prova, els atorgarà beneficis i descomptes en els museus municipals, entrades a la Ciutat de les Arts i les Ciències i altres centres d’atracció turística de la ciutat de València, per als maratonians i els seus acompanyants.

La pròxima edició de la Marató se celebrarà el 6 de desembre de 2020, any en què la prova celebrarà el 40é aniversari, i mantindrà la celebració en el primer diumenge de desembre.

Dispositiu de l’EMT

L’Empresa Municipal de Transport de València (EMT) oferirà diumenge que ve 1 de desembre un servei especial gratuït fins a les 16.00 hores per a tota la ciutat amb motiu de la celebració de la Marató de València.

L’entitat també reforçarà les línies 35, 95 i 99 per facilitar l’arribada dels corredors fins a la zona d’eixida de la prova.

L’EMT i la Marató València Trinidad Alfonso EDP han unit forces un any més per afavorir els corredors i corredores, familiars i visitants la mobilitat a la ciutat amb els autobusos públics.

Fruit d’aquest acord també s’han editat 10.000 targetes Mòbilis commemoratives per a la Marató que es distribuiran en els punts de venda habituals i l’OAC.

Diumenge que ve l’EMT oferirà un servei especial d’alta freqüència entre les 6.00 h. i les 8.00 h. per a traslladar les persones participants i els seus acompanyants a l’eixida de la prova. En concret, aquest reforç del servei donarà a la línia 35 una freqüència de pas de 5 i 8 minuts; a la línia 95, de 10 minuts, i a la línia 99, de 8 minuts.

Cal recordar que a partir de les 11.00 hores la línia 35 arribarà des de la gran via de les Germanies fins a la rotonda d’Amado Granell Mesado amb Germans Maristes, i que la línia 95 quedarà suprimida a partir de les 8.00 h. Respecte a la línia 99, a partir de les 8.30 hores anirà des de Campos Crespo amb Tres Creus fins a la rotonda del Centre Comercial el Saler.

“Amb aquest dispositiu especial refermem el compromís de l’EMT per donar serveis de qualitat a tota la gent de València. Un esdeveniment internacional tan important com és la Marató fa que milers de persones participen, que es moguen i gaudisquen de la ciutat”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Dins d’aquest dispositiu especial amb motiu de la Marató, es reforçarà el servei de persones informadores a peu de carrer des de les 6.00 a les 9.00 hores en punts estratègics.

A més, es reforçarà el servei telefònic d’atenció al client i l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania farà una obertura especial diumenge al matí.

Fruit de l’acord entre l’EMT i la Marató també s’han atorgat més de 2.000 passes unipersonals perquè el voluntariat de la prova puga viatjar en els autobusos de l’EMT des del divendres 29 de novembre fins al diumenge 1.

A més, amb motiu de la celebració de la Fira del Corredor, EMT augmentarà dissabte els serveis de les línies 35 i 95.

Etiquetas
stats