Capella de Ministrers celebra els 30 anys de música antiga

La formació de música tradicional Capella de Ministrers compleix 30 anys. I ho fa amb un projecte important per davant per a celebrar-ho. Una gira mundial i la presentació de dos discos; un viatge musical per la Ruta de la Seda i el Quattrocento; un minuciós estudi musical i coreogràfic que reflecteix el segle d’or valencià.

El seu director, Carles Magraner, afronta amb il·lusió aquest horitzó. “Requereix molta faena i més encara en propostes desconegudes”, reconeix. Vint anys no són res, diu el tango, però trenta, ja són figues d’un altre paner. Com aguanta una formació musical tant de recorregut? “És difícil mantenir-se tant de temps amb qualsevol aposta cultural. Hem aconseguit fidelitzar el públic”, conta Magraner.

A més, enguany desplegaran nombroses iniciatives al voltant de l’aniversari, com la creació de la Fundació Cultural Capella de Ministrers, un Centre Internacional per a la Música que té una missió més col·lectiva de recuperació, salvaguarda i difusió del patrimoni i la tradició musical, o en un vessant més educatiu el Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista (Early Music Morella, Castelló) que comptarà amb la presència de reputats músics i ponents. A més, continuarà el treball amb diverses universitats per a la recuperació de la música tradicional a través de cursos i seminaris.

El grup ha previst una gira internacional que el portarà a països d’Europa oriental i Àsia amb el programa de la UNESCO La Ruta de la Seda, un intercanvi cultural que beu de moltes fonts amb músiques de Pèrsia, el Magrib, Egipte, Itàlia, Espanya, la Xina, l’Índia… que són el canal per al diàleg entre Orient i Occident i per a la connexió amb la realitat actual. Així mateix, farà parada a la Comunitat Valenciana. Entre les pròximes visites destaquen la de l’11 de març a Castelló i el 12 d’abril a València.