L’eurodiputada de Ciutadans Carolina Punset, exportaveu de la formació taronja en les Corts Valencianes, ha fet pública aquest dilluns la seua dimissió com a membre del comité executiu de Ciutadans i la renúncia a continuar exercint en aquest organisme com a responsable de medi ambient i territori.
Segons ha explicat Punset, hi ha dues raons per a la seua renúncia. La primera té a veure amb el fet que “no em sent identificada amb la major part de les decisions estratègiques preses per la direcció del partit”. D’altra banda, prossegueix l’europarlamentària, tampoc ha aconseguit unir prou suports “per a determinar cap canvi de postura”. En conseqüència, la seua tasca dins del comité “ha esdevingut estèril”, ha dit.
La segona raó, ha apuntat que té a veure amb “mantenir la coherència amb els principis fundacionals de Ciutadans, partit identificat amb la tradició il·lustrada, els valors laics, socials i progressistes, que tenia com a propòsit irrenunciable la desarticulació de qualsevol mena de nacionalisme, incloent-hi el regionalisme no independentista”.
Així, ha comentat que, “tret d’honroses excepcions”, a la Comunitat Valenciana, la direcció del partit “no ha sabut afavorir unes estructures orgàniques propícies per al foment d’aquests valors”.
No obstant això, ha ressaltat que és “inevitable” que en la gestió de les decisions d’un grup polític hi haja diverses opinions, “i fins i tot dissensions puntuals com és el cas, i que això no és obstacle per a abandonar un projecte”. “En comunitats polítiques modernes, els partits polítics continuen sent, si no els únics, sí els millors instruments de transformació de la societat”, ressenyava.
Defensa del medi ambient
Per això insisteix que continuarà, ja sense càrrecs de responsabilitat directiva, “defensant des del meu lloc com a eurodiputada de Ciutadans, no sols els valors que a l’origen em van portar a unir-me a aquest projecte, sinó també la defensa ardent del medi ambient que mai no he abandonat”.
Segons la seua opinió, a Espanya cal un partit “reformista, transversal i que combata el que entenc que són els dos grans alifacs de la política espanyola, el sectarisme d’esquerres i de dretes i el nacionalisme”. “Tinc la seguretat que tant els meus companys de partit com el meu president, Albert Rivera, continuaran barallant dia a dia per a aconseguir que Ciutadans ocupe aqueix paper”, concloïa.
Aquesta decisió es produeix a penes una setmana després de l’última polèmica protagonitzada per l’exsíndica de Ciutadans, quan es va referir a la senyera com “tros de tela” el Nou d’Octubre, diada de la Comunitat Valenciana. Precisament, des del seu partit a València es van afanyar a desmarcar-se d’aquestes declaracions.