Que es filtrara en la sentència el codi de verificació “és responsabilitat del Ministeri de Justícia, del Tribunal Superior de Justícia de Navarra i del Consell General del Poder Judicial i ho posem en coneixement de la Fiscalia perquè s'investigue”. Amb aquest argument, associacions i col·lectius feministes han presentat aquest dimarts una denúncia en la Ciutat de la Justícia de València, en la qual s'apel·la a la Fiscalia General de l'Estat, perquè investigue la difusió de dades personals de la víctima de la violació dels Sanfermins en el conegut com a cas de la manada. La denúncia va dirigida a la unitat de ciberdelinqüència i se suma a les perquisicions de la Policia Nacional.
Entre la documentació, els col·lectius liderats per Herminia Royo, representant legal de l'Associació de Dones Separades i Divorciades, han aportat captures de pantalla de perfils en xarxes socials i els fils de Forocoches, Burbuja.info i diversos portals digitals de tendència filonazi que fan una crida a l'assetjament de la denunciant. Gràcies a l'encreuament d'informacions publicades en els mitjans i a una fallada en la difusió de la sentència, en aquests portals van tardar ben just unes hores a trobar els perfils de la víctima.
Raquel Gaspar, portaveu d'uns quants dels col·lectius denunciants, considera que s'ha “triturat” els drets de la víctima, que s'exposa a una doble victimització que alimenta “el lobby masclista”.
La justícia espanyola “ha d'acabar amb la impunitat” dels violadors. “Estem en el segle XXI i les dones tenen més por que el propi maltractador”, ha criticat.
Segons Royo, advocada de les associacions, en l'article 198 del Codi Penal les penes són de fins a set anys. “Seguirem insistint fins a depurar responsabilitats. Hem de demostrar que estem juntes”.
Representants de les associacions que donen suport a la denúncia s'han concentrat a la porta de la Ciutat de la Justícia de València amb una pancarta en la qual podia llegir-se: “Prou de Justícia patriarcal!”.