La ciutat valenciana de Gandia, un de les principals destinacions dels estiuejants patris, és una d'aqueixes poblacions de l'Espanya massificada en la qual durant la temporada estival, en la qual la població rep un al·luvió de turistes, es pot viatjar al passat, o almenys al seu humor.
Potser a causa d'aqueix auge estiuenc, la capital de La Safor ha sigut la ciutat triada per l'exintegrant de Cruz i Raya, Juan Muñoz, per a establir en un conegut hotel la base d'operacions del seu espectacle durant els mesos de juliol i agost, tal com afirmava el propi còmic en una entrevista a El Confidencial aquesta setmana. En aquest espectacle, Muñoz ha aconseguit reunir durant els últims anys alguns dels humoristes més coneguts de les dècades dels 80 i 90, molts dels quals segueixen en actiu encara que molt allunyats de la línia de l'humor mainstream actual.
Entre els humoristes d'una altra època que Muñoz ha reunit estan Manolo Sarrià, integrant del Duo Sacapuntas, parella còmica que va aconseguir fama nacional per les seues aparicions en el conegut programa de televisió “Un, dos, tres… responda otra vez”; el també humorista Arévalo, habitual de programes de televisió com el de José Luis Moreno i els cassets de gasolinera i que en l'actualitat contínua treballant en solitari i al costat de Bertín Osborne; igual que els germans Calatrava, que hui dia segueixen en els escenaris malgrat ser septuagenaris; Barragán, conegut per les seues aparicions en en “No te rías que es peor”.
Juan Muñoz rescata en el seu número alguna de les figures més conegudes de la seua època en Cruz i Raya i que hui dia difícilment passarien els estàndards televisius. Personatges com el “Morito Juan” o el “Gitano Juan de Dios”, l'humor del qual exagera estereotips ètnics, fan les delícies dels nostàlgics que acudeixen setmanalment a aquest espectacle. En sessions revival, Muñoz reuneix a alguns dels humoristes més icònics del programa que va estar en antena dues dècades, com José Carabías, que feia de pare del “Gitano Juan de Dios” o l'actor Paco Collado, conegut pel seu paper del “Aberroncho”.
En l'entrevista, l'humorista relata com, després de la seua desaparició televisiva, la seua carrera es va veure relegada a pràcticament un desterrament d'actuacions en xicotets locals i clubs. Muñoz ha aprofitat aquest temps recorrent la geografia pàtria per a desenvolupar, bitla a bitla en tota mena de pobles i ciutats, un espectacle en el qual rescata un tipus d'humor que, si bé d'una altra època, encara troba el seu públic entre estiuejants i jubilats.